Stævninger klar før årsskiftet

Roskilde Banks tidligere direktion, en række af bankens tidligere bestyrelsesmedlemmer og bankens tidligere revisionsfirma Ernst & Young kan se frem til at modtage stævningerne i den forestående erstatningssag inden årets udgang, skriver DAGBLADET Roskilde.

Sådan lyder meldingen fra advokat Henrik Lind fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel Kierke­gaard. Han er hyret af den nuværende Roskilde Bank, som Nationalbanken ejer, til at stå i spidsen for erstatningssagerne. Henrik Lind forventer samtidig, at retssagerne vil være afsluttet i slutningen af 2010 eller begyndelsen af 2011.
De forestående stævninger kommer efter, at Roskilde Bank i begyndelsen af august offentliggjorde en advokatundersøgelse, som konkluderede, at de tidligere direktører Niels Valentin Hansen, Arne Wilhelmsen og Allan H. Christensen, de enkelte medlemmer af bankens daværende bestyrelse samt intern og ekstern revision i en række tilfælde har handlet kritisabelt og ansvarspådragende over for banken.
Derfor hyrede bankens nuværende bestyrelse Henrik Lind til at indlede retslige skridt over for de tre eks-direktører, de tidligere bestyrelsesmedlemmer samt bankens tidligere revisorfirma Ernst & Young.
Henrik Lind erkender, at det er en speciel opgave, han er kommet på. Roskilde Bank har siden krakket haft et samlet tab på over 10 milliarder kroner. Og det er med udgangspunkt i dette tab, at der nu skal udtages stævninger mod en række private personer.
- Det er klart, at et foreløbigt tab i banken på over 10 milliarder kroner holdt op mod private mennesker er nogle forhold, man ikke ser så tit. Og det er da en særlig udfordring, når tallene er så store, siger Henrik Lind.
Han forklarer, at der vil komme til at ske en indiduel vurdering af ansvaret hos de enkelte tidligere ledere af banken.
- Hele vurderingen af, om en ledelse har et ansvar, er en individuel vurdering. Det drejer sig både om, hvilken baggrund den enkelte har, og hvad den enkelte har gjort helt konkret som bestyrelsesmedlem eller medlem af direktionen, siger Henrik Lind.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik