Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Stadig masser af luftforurening på Nørreport Station

Luften på Nørreport Station er næsten tre gange så forurenet som ved den trafikerede vej H.C. Andersens Boulevard, viser nye tal.

Den massive luftforurening var et af argumenterne for at renovere Nørreport Station i 2011.

Men selvom der er kommet ny metroperron og nyt ventilationsanlæg, er der stadig så forurenet, at det er decideret sundhedsskadeligt at opholde sig i rørerne, viser nye tal for Det Økologiske Råd. 

Det skriver DR.dk. 

- Vi ser en høj luftforurening ved regionalsporet, men vi kan også tydeligt se, at den her forurening bliver trukket ind på både S-togsperronen og også helt ned på metroperronen, fortæller seniorrådgiver ved Det Økologiske Råd, Kåre Press-Kristensen. 

Læs også EU: Gør nu noget ved luftforureningen i København

Forurening på Nørreport Station

Den anbefalede grænseværdi er 30.000 ultrafine partikler per kubikcentimeter

Målinger fra Nørreport Station:

Regionalperronen: 111.100
S-togsperronen: 118.450
Metroperronen: 39.000
H.C. Andersen Boulevard (myldretid): 40.000

Kilde: Det Økologiske Råd

Hos DSB erkender man, at der stadig er problemer med luftforureningen på Nørreport, og derfor bliver der blandt andet indkøbt 26 nye el-lokomotiver.

- Det er med henblik på at sætte lokomotiverne i drift i starten af 2020, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, til DR.dk. 

Der er cirka 250.000 passagerer dagligt på Nørreport.

Alene i København dør op mod 500 af partikelforureningen fra trafikken, anslår Det Økologiske Råd. Til sammenligning omkommer cirka 15 i trafikulykker.