Stadig ingen mælk i Hundested

Mille Food kan ikke komme i gang med mælkeproduktionen før de har fået en godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Foto: TV2 Lorry - arkiv

Mille Foods nyetablerede fabrik i Hundested har stået startklar, et par måneder. Men inden den omfattende produktion af modermælkserstatning kan komme i gang, skal kineserne, der skal aftage modermælken give en godkendelse.

- Fabrikken er godkendt med det eftertragtede CNCA-certifikat, som kun er udstedt til to danske virksomheder med eksport til Kina. Selve produktgodkendelsen skulle være klar omkring nytår. Når den er på plads, kan vi starte produktionen i begyndelsen af februar 2018, fortæller virksomhedens økonomichef Martin Thomsen til Lokalavisen.

Mille Food regner med at kunne afsætte ca. 5 mio. dåser mælkepulver i Kina om året. Mille Food har en forventning om at efterspørgslen er så stor at de reelt skal producere det dobbelte, når de først kommer i gang. 

Læs også Hundested-eventyr forude: Kina vil investere en halv milliard

Investorer står klar med millioner

- Der er stor tillid til vores produkter og set-up, og en kinesisk investor har givet tilsagn om 500 mio. kroner til investering i fabriksudvidelse eller opbygning af endnu en fabrik for at imødekomme den store efterspørgsel, sigerber Martin Thomsen, og tilføjer at den beslutning træffes i løbet af foråret 2018, når der er kommet gang i produktionen i Hundested.

Indtil videre foregår produktionen på en fabrik i Jylland indtil godkendelsen er på plads, vil der gå endnu nogle uger med forberedelser, inden der trykkes på startknapperne i Hundested, hvor millioner af dåser med modermælkserstatning gerne skulle give indtægter i milliardklassen.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret