Stadig flere føler sig trygge i København

Langt de fleste københavnere føler sig trygge i hovedstaden og er ikke bekymrede for at bevæge sig udenfor i aften- og nattetimerne.

Sådan lyder den positive hovedkonklusion i et nyt såkaldt tryghedsindeks udarbejdet af Københavns Kommune. Det skriver Politiken tirsdag.

Tryghedsindekset blev første gang lavet i 2009, og det nye indeks viser, at andelen af utrygge borgere i København er faldet fra 22 procent ved første måling til 17,5 procent i dag.

Den nye undersøgelse bygger blandt andet på en spørgeskemaundersøgelse med deltagelse af 8.000 københavnere.

Svarene sammemlignes med første måling i 2009

Svarene viser, at københavnerne i forhold til første måling i 2009 generelt føler sig mindre udsatte for kriminalitet og i mindre grad end tidligere oplever kriminalitet som et problem i deres bydel.

Københavnernes subjektive oplevelse af, at hovedstaden er blevet mere tryg, stemmer overens med de officielle tal for anmeldte forbrydelser: Politiets statistikker viser, at der siden sidste år ganske vist har været en mindre stigning i antallet af anmeldelser af narkotikaforbrydelser, vold/trusler og tyverier, men at der sammenlignet med første tryghedsindeks i 2009 er sket et markant fald i antallet af anmeldelser af alle kriminalitetsformer ud over tyveri.

»Det går den rigtige vej. Kriminaliteten i København er faldende, og særligt ungdomskriminaliteten falder«, siger overborgmester Frank Jensen (S) til Politiken.

Undersøgelsen foretaget før bandekonflikten eskalerede

Han peger dog samtidig på, at den positive måling bygger på undersøgelser, foretaget før bandekonflikten igen eskalerede i år med talrige voldelige sammenstød i hovedstadens gader.

»Så selv om det er generelt er glædeligt med den stigende grad af tryghed, er der ingen grund til at slappe af. Som alle ved, har vi haft et uroligt forår med konflikter på bandeområdet og en bølge af gaderøverier i København, som jo ikke indgår i tryghedsmålingen«, siger han til Politiken.

Det nye tryghedsindeks viser også, at mens København overordnet er blevet tryggere, er der fem bydele, hvor der er behov for en intensiv indsats for at skabe mere tryghed. Det er Indre by (på grund af nattelivet), Christianshavn (på grund af kriminalitet på og omkring Christiania), området omkring Hovedbanegården (på grund af narkosalg, tyverier og prostitution) og Indre og Ydre Nørrebro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere