Ståle Solbakken hylder sit forsvar: Bedste nogensinde

FC Københavns norske træner, Ståle Solbakken, storroser sine forsvarsspillere Mathias "Zanka" Jørgensen og Erik Johansson.

FC København sikrede sig sent i går aftes videre avancement i Europa League ved at spille 0-0 på hjemmebane i Telia Parken mod de bulgarske mestre FC Ludogoretz. FCK går dermed videre til ottendedelsfinalen med en samlet 2-1 sejr.

Det er første gang nogensinde, at et dansk hold kvalificerer sig til ottendelsfinalen i den europæiske turnering. FC Københavns modstander i næste runde vil blive den hollandske storklub fra Amsterdam, AFC Ajax, der blandt andet har flere danskere i truppen.

Med 0-0 resultatet fra i går har FCK ikke lukket mål ind på hjemmebane i over et halvt år, hverken i Superligaen, Champions League eller Europa League. Seneste udebanemål kom tilbage i august 2016, hvor AaBs Christian Bassogog fik scoret et mål mod de danske mestre.

Efter kampen roste FC Københavntræner Ståle Solbakken til Kanal 5 sit nuværende midterforsvar, som endnu engang sørgede for at lukke af for scoringer fra modstanderholdet. 

- Vi havde nogle enorme præstationer i dag. Vi havde et par midterforsvarere, som spillede på et helt fantastisk niveau, sagde han om sine to forsvarsspillere Mathias "Zanka" Jørgensen og Erik Johansson.

- De er den bedste forsvarssduo i min tid i FCK. Antonsson og Zanka var rigtig gode i 2010 og 2011, mens vi ikke tænker på Michael Gravgaard og Brede Hangelands stærke samarbejde længere.

Mikael Antonsson er fortsat i klubben, men må se sig overgået for tiden i klubben, hvor også den danske landssholdsspiller Jores Okore kæmper med om en plads i startopstillingen.

FCK kommende kampe i Europa League mod Ajax vil begge blive spillet i marts. I mellemtiden kan de glæde sig over udsigten til to kommende lokalopgør. På søndag møder de FC Nordsjælland i Farum og på onsdag d. 1 marts går løs mod Østerbro-naboerne fra B93 i den danske pokalturnering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik