Folkeskoleelever høje på livsfarlig lattergas

Det er kun et spørgmål om tid, inden det går galt, lyder advarslen.

Lattergas på regionens folkeskoler burde måske være begrænset til brug ved skoletandlægen, men grinemidlet , der kan være ganske farligt, er blevet et populært rusmiddel blandt helt unge folkeskoleelever. Det skriver Søndagsavisen. 

- Heldigvis er det ikke gået galt for nogen endnu, men det er kun et spørgsmål om tid, lyder det fra overlæge på Bispebjerg Hospitals giftlinje, Niels Ebbehøj.

Lattergassen er et modefænomen, og et af de steder, de oplever problemer med det, er i Solrød syd for København. Her fandt en SSP-konsulent ikke mindre end 20 lattergaspatroner uden for det lokale idrætscenter. 

Se også: Lattergas florerer i stor stil

- Vi har haft problemer med lattergas blandt vores unge. Jeg synes, det er i bedring nu, men det er noget, vi er meget opmærksomme på, siger Bo Juul Andersen, SSP-konsulent i Solrød Kommune.  

Lattergassen er populær, fordi den kan købes ganske lovligt, blandt andet på nettet eller hos nogle isenkræmmere, og på den måde nemt kan skaffes og indtages, uden at forældrene opdager noget.

Se også: Butikker fjerner lattergas fra hylderne

- Det er meget farligt. Det hæmmer vejrtrækningen, hvilket let giver iltmangel, og det kan på sigt give hjerneskader. Det betyder, at du som 20-årig kan risikere at rende rundt med en hjerne som en 100-årig, advarer Niels Ebbehøj. 

Han oplever flere og flere, der ringer til giftlinjen og spørger, hvordan de skal håndtere en ven eller søn eller datter på lattergas. Her er rådet frisk luft, indtil det er overstået. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere