'Spyttemanden' tiltales for racisme

'Spyttemanden' er blevet tiltalt for racisme efter at have spyttet på migranter og flygtninge fra motorvejsbro.

Statsadvokaten i København har valgt at rejse tiltale mod en mand, der beskyldes for at have spyttet ud over en stor mængde flygtninge og migranter, der gik på motorvejen mod København.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Ud over at spytte er han også anklaget for at råbe racistiske udtalelser og vise 'fuckfingeren' til personerne på motorvejen. Episoden fandt sted 7. september sidste år.

- Som følge af den massive interesse, der var for sagen i pressen tilbage i september 2015, har vi valgt at melde ud, at der nu er rejst tiltale, udtaler advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen.

Manden er tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 266b om racisme.

I dagene efter 7. september blev der i stort omfang delt et billede af den pågældende mand, som ser ud til at spytte ud over broen. På de sociale medier blev manden døbt "spyttemanden".

Det var fotograf på Dagbladet Information Sigrid Nygaard, der i sin tid tog billedet af manden.

- Han råbte først skrid, så spyttede han efter dem flere gange, og så gav han dem fuckfingeren, sagde fotografen 8. september til Ekstra Bladet.

Manden selv nægter imidlertid at have spyttet.

De mange flygtninge og migranter fik stor opmærksomhed, da de fulgt af politifolk gik midt på motorvejen mod København. Mange, heriblandt den nu tiltalte mand, fulgte dem fra motorvejsbroerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik