Sproglærer skal fjerne forsvarskoks i Malmö

De svenske fodboldmestre Malmö oplever fejl og misforståelser i forsvaret. Nu skal en sproglærer rette op.

Det kan give problemer at have flere spansktalende spillere i en svensk forsvar. Det må fodboldklubben Malmö FF sande efter indkøbene af Yoshimar Yotun og Felipe Carvalho. Nu har klubben ansat en sproglærer.

Malmö FF er foreløbig kun nummer fem i denne sæson, og klubben har lukket mere end dobbelt så mange mål ind som Allsvenskans tophold, IFK Göteborg. Problemerne skyldes øjensynligt kommunikationsproblemer i forsvaret, og det gør cheftræner Åge Hareide nu noget ved.

Sproglæreren skal hjælpe de to sydamerikanske spillere Yoshimar Yotun fra Peru og Felipe Carvalho fra Uruguay. De taler nemlig kun spansk og har haft svært ved at lade sig integrere i klubben.

- Vi har ansat en fyr med mexicansk ophav. Han kan fodboldterminologien, og det er meget vigtigt, siger Åge Hareide til avisen Kvällsposten.

Yoshimar Yotun kom til Malmö FF i februar, og lidt senere kom Felipe Carvalho.

- For Yoshi blev det ikke bedre, at Carvalho også kom til klubben. Så havde han jo en at tale spansk med, siger Hareide.

Da Malmö FF tabte 0-2 til Paris Saint-Germain i Champions League tidligere på ugen, angav anfører Markus Rosenberg sprogproblemer som grunden til nederlaget.

- Vores sydamerikanske spillere forstod ikke taktikken. Det var aftalt, at Carvalho skulle blive venstreback, når modstanderen kom rundt om på den side. Men han blev inde på midten, og så fik de for meget plads, sagde Rosenberg.

Malmö FF er regerende svensk mester og deltager i Champions League.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik