Sporarbejde støvsuger hele landet for togbusser

To store sporarbejder i Nordsjælland kræver så mange togbusser, at busselskabet, som DSB har hyret, ikke har nok busser. Derfor ansættes der nu underleverandører til at dække behovet.

To store sporarbejder plager de mange S-togs- og Kystbanebrugere denne sommer.

Frederikssundbanen har siden 1. juni været lukket på hele strækningen mellem Valby og Frederikssund, og sporarbejdet vil holde S-togslinjen lukket frem til 26. august.

På Kystbanen lukker banen fra i går – den 29. juni – og frem til 12. august mellem Helsingør og Hellerup.

quote Vi har cirka 200 busser i drift under sporarbejdet på Frederikssund- og Kystbanen.

Gregers Lohse, redaktør for interne medier, DSB

DSB's løsning på trængselsproblemet, der opstår, når man lukker to så store færdselsårer samtidig i en længere periode, er at indsætte togbusser.

Men behovet for togbusser er enormt stort – og så stort, at busleverandøren Papuga Bus A/S, som DSB har kontrakt med, må ansætte underleverandører fra hele landet for at skaffe nok busser.

Det bekræfter DSB overfor TV 2 Lorry og kalder behovet for ”ekstraordinært”.

I en mail til TV 2 Lorry skriver DSB desuden, at de har cirka 200 togbusser på vejene i forbindelse med sporarbejderne. 

- DSB har et ekstraordinært behov for togbusser i øjeblikket på grund af sporarbejde, og vores leverandører benytter derfor underleverandører fra hele landet, skriver Gregers Lohse, der er redaktør for DSBs interne medier, i mailen.

Partybusser kører med pendlere

Behovet for togbusser har allerede nu været så stort, at Papuga Bus A/S har set sig nødsaget til at hyre atypiske busser med både diskolys og høj musik, såkaldte partybusser, ind til at fragte de mange pendlere på Frederikssundsbanen.

Det fremgår af flere opslag på Facebook – og her er det ikke roser, pendlerne disker op med.

quote Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal sige, men kunne I måske ikke gøre det klart for jeres chauffører, at folk der pendler sjældent er interesseret i høj festmusik

Togpendler til DSB på Facebook

"Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal sige, men kunne I måske ikke gøre det klart for jeres chauffører, at folk der pendler sjældent er interesseret i høj festmusik", skriver en pendler til DSB på deres Facebookside og fortsætter:

"Og så må de gerne lige gøre dem rene før de skal bruges. Bussen med planlagt afgang 17:17 (reelt 17:25) fra Roskilde mod Frederikssund d.d. skulle i hvert fald lige tømmes for ølflasker og snacks, mens folk sad inden i bussen og ventede på det. Den stinker stadigvæk af øl så man er ved at kaste op over det, og bordene er klistrede."

DSB oplyser til TV 2 Lorry, at det er korrekt, at der har været indsat togbusser fra firmaet partybus.dk, som har været underleverandør til Papuga Bus A/S. 

Partybusserne bruges dog ikke mere, oplyser DSB.

Pendlere frygter mangel på togbusser

Men det store behov for permanente togbusser i flere måneder skaber frygt blandt pendlerne.

Ifølge pendlernes talsmand på Kystbanen, Michael Randropp, er den konkrete frygt, at der ikke vil være nok togbusser at sætte ind, hvis der opstår uforudsete hændelser som nedfaldne køreledninger og signalfejl på andre togstrækninger.

- Man skal være opmærksom på, at det er en ordentlig røvfuld, der er taget i brug. Landet er jo støvsuget for togbusser i øjeblikket. Så det ville være katastrofalt, hvis der falder en køreledning ned den næste tid. Hvor skal togbusserne så komme fra? siger Michael Randropp til TV 2 Lorry.

Pendlertalsmanden mener, at to så store sporarbejder, som kræver permanente togbusser, lader til at være dårlig planlægning.

- Vi er glade for, at der bliver lavet sporarbejde på Kystbanen. Men det virker altså ikke særligt gennemtænkt det her, siger Michael Randropp og uddyber:

- Vi har jo vores togbusser – men hvad med alle de andre pendlere? 

Hos DSB manes frygten dog til jorden. Ifølge Gregers Lohse er togselskabet godt klædt på – også hvis uforudsete hændelser dukker op:

- Vi føler os godt rustet til at håndtere uforudsete hændelser, skriver redaktøren til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik