Mandag uddeles Michelin-stjerner: Har Noma stjerneregn i vente?

Mandag uddeles Michelin-stjernerne til de danske restauranter. Flere restauranter – heriblandt Noma – er i spil at få flere stjerner, vurderer madanmelder.

Når Michelin-stjernerne uddeles til kongerigets gastronomiske spids mandag i Aarhus, så er der gode muligheder for flere stjerner til restauranter i hovedstadsområdet.

Mens flere af sidste års stjernepræmierede spisesteder håber på endnu en stjerne til guidebogen, så er der specielt én restaurant, der kan stryge ind på listens zenit.

- Det store spørgsmål i år er, hvor mange stjerner Noma skal debutere med, siger Jesper Uhrup Jensen, madanmelder og chefredaktør for magasinet Gastro.

quote Det ville være uhørt, hvis Noma debuterer på listen med tre stjerner

Jesper Uhrup Jensen, madanmelder og chefredaktør for magasinet Gastro

Da Noma i 2017 lukkede ned i flere måneder for at flytte til nye lokaler, mistede restauranten de to Michelin-stjerner, den havde opnået ved seneste uddeling.

René Redzepis restaurant havde kun lige slået dørene op til det nye Noma ved sidste års stjerneuddelingen, var restauranten derfor heller ikke at finde på listen for 2018. Men efter at have været åben i lidt mere end et års tid, forventer eksperter, at Noma på ny vil stryge mod Michelin-guidens top.

- Det ville dog være uhørt, hvis Noma debuterer på listen med tre stjerner – jeg tror aldrig, det er sket før. Men det, som diskussionen går på, er, om de skal på listen med en eller to stjerner, siger Jesper Uhrup Jensen.

Højtflyvende Jordnær

Noma er dog ikke den eneste restaurant i hovedstadsområdet, der står på nippet til at være flerstjerne-tituleret, spår madanmelderen.

quote De har virkelig taget scenen med storm. Nogle siger, at de måske kunne være kandidat til en stjerne nummer to

Jesper Uhrup Jensen

- Sidste år overraskede Jordnær i Gentofte ved at få en stjerne kun ti måneder efter åbning. De har virkelig taget scenen med storm. Nogle siger, at de måske kunne være kandidat til en stjerne nummer to, lige som Søllerød Kro også kunne være på tærsklen til endnu en stjerne, siger Jesper Uhrup Jensen.

Restaurant Jordnær i Gentofte satte i 2018 kurs mod stjernehimlen. Ægteparret Tina og Erik Vildgaards livs-projekt blev skudt i gang med anerkendelse og hæder i form af en Michelin-stjerne kort efter deres åbning. Men der er ikke tid til at miste jordforbindelsen.

Ved sidste års uddeling blev 26 restauranter i Danmark tildelt stjerner fra gourmetguidebogen. Heraf ligger 16 af restauranter i TV 2 Lorrys sendeområde. Madanmelderen fra Gastro har svært ved at se, at der efter mandagens annoncering skulle være færre Michelin-restauranter at finde i Danmark.

- Hvis man skal se på det logisk, så burde de alle som minimum beholde deres stjerner. Det tror jeg helt sikkert. Jeg kan ikke se, at nogle af de restauranter, der har stjerner nu, skulle være faldet i niveau, siger han.

Som noget nyt afholdes stjerneuddelingen Michelin Guide Nordic Countries i år i Aarhus.

Du kan se den fulde liste over alle 26 restauranter i Danmark inklusiv Færøerne med Michelin-stjerner her.

Hovedstadsområdets restauranter med Michelin-stjerner fra 2018:

Geranium (tre stjerner)
a|o|c (to stjerner)

Kadeau (to stjerner)
Søllerød Kro (en stjerne)
Era Ora (en stjerne)
Formel B (en stjerne)
Kokkeriet (en stjerne)
Kiin Kiin (en stjerne)
Studio at the Standard (en stjerne)
108 (en stjerne)
Relæ (en stjerne)
Den Røde Cottage (en stjerne)
Marchal (en stjerne)
Clou (en stjerne)
Kong Hans Kælder (en stjerne)  
Jordnær (en stjerne)


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik