Spøgelsesbygning undrer naboer

Naboer har i årevis undret sig over en forladt og forfalden spøgelsesbygning på Amager. Men hvad er det egentlig for en bygning?

En stor, tom, grå og forfalden bygning overmalet med graffiti. Sådan beskriver mange en bygning, der ligger på Oliebladsgade på Amager.

I området omkring bygningen ligger der primært lejligheder, og lige ved siden af ligger en børnehave.

Men hvad er det egentlig for en bygning, og hvorfor får den lov at stå og forfalde? Det spørgsmål har flere seere stillet til os her på TV 2 Lorry.

Passer ikke ind

Én af dem der også undrer sig er formanden for Amager Øst Lokaludvalg, Ole Pedersen.

- Vi befinder os midt i et område med flotte huse. Et område, som folk nyder at være i, og så støder man ind i det her hjørne, siger han til TV 2 Lorry.

Som formand for lokaludvalget har han modtaget flere bekymrede henvendelser omkring bygningen, og selv er han også ved at være godt træt af, at den bare får lov at stå og forfalde.

- At man ikke gør noget ved den, det har vi simpelthen ikke nogen forståelse for, siger han.

En broget historie

Bygningen er opført i 1937 og fungerede oprindeligt som arkiv for Amagerbanken. Den har dog stået tom i flere årtier, men på trods af det, har der ikke været stille hele tiden. 

Bygningen har flere gange været udsat for pyromanbrande, og i 2007 forsøgte unge aktivister at besætte bygningen, da politiet ryddede Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Det var også ved at gå galt i 2003, da bygningens galv styrtede ned over legepladsen på den tilstødende børnehave. Det skete heldigvis på en søndag, hvorfor der ikke var nogen børn på legepladsen.

Dog er forældrene til børn i børnehaven stadig bekymrede, da ukendte personer sidste år kastede en vandmelon fra bygningens tag og ned på legepladsen - mens der var børn til stede.

Skal sælges videre

I dag er det boligselskabet Lejerbo der ejer bygningen. De købte den oprindeligt, fordi de sammen med Københavns Kommune ville bygge plejeboliger for sindslidende.

Det projekt blev dog opgivet, da man fandt ud af, at boligerne ville blive alt for dyre.

Derfor har Lejerbo planer om at sælge grunden, og forhandler lige nu med to potentielle købere.

Det er Ole Pedersen dog ikke tilfreds med:

- I virkeligheden skulle Lejerbo indkalde til et borgermøde herude. Sætte sig ned sammen med borgerne,snakke det hele igennem og få renset luften. Og så få skabt et nyt grundlag for en ny udvikling, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik