Splinterny badebro skar ni-årigs ankel op: Nu advarer mor andre badende

En ni-årig pige ramte en badebro under et svømmetag og fik skåret sin ankel op. Badebroen er ikke mere end nogle måneder gammel.

Artiklen indeholder voldsomme billeder.

En fredelig sommeraften ved vandet i Dragør blev for Mette-Marie Johannsen og hendes datter forvandlet til et blodbad.

quote Det var et regulært snit, så der er nogle kanter på stigen, der ikke er, som de skal være.

Mette-Marie Johannsen

Hun var torsdag ved vandet ved Dragør Fort med sin ni-årige datter og sin fem-årige søn, hvor der for nyligt er blevet opført en ny badebro.

Datteren Cellina badede og gik op og ned i vandet igen. Men da hun satte af med et svømmetag for tæt på stigen, skreg hun pludselig op.

Cellinas ankel blev syet med tre indvendige sting og seks udvendige.
Cellinas ankel blev syet med tre indvendige sting og seks udvendige.
Foto: Privatfoto

- Det pumpede ud med meget mørkt blod fra hendes ankel, og jeg kunne se noget hvidt inde i såret, men jeg vidste ikke, om det var en sene eller en knogle, siger Mette-Marie Johannsen.

Badebroen, der skar Cellinas ankel op, blev opført i 2018, og kommunen har brugt 1,5 millioner på den.

- Det var et regulært snit, så der er nogle kanter på stigen, der ikke er, som de skal være, siger Mette-Marie Johannsen. 

En advarsel

Hun forsøgte at stoppe den voldsomme blødning med datterens bikini-top og nogle servietter, hvorefter hun kørte på skadestuen.

Her stod det klart, at Cellina havde fået en flænge på en centimeter i sin akillessene. Det skulle sys med tre indvendige sting og seks udvendige sting.

Cellina fik en flænge i akillessenen på en centimeter. Hun var heldig, at den ikke blev skåret helt over.
Cellina fik en flænge i akillessenen på en centimeter. Hun var heldig, at den ikke blev skåret helt over.
Foto: Privatfoto

- De sagde, at vi var heldige, at den ikke var blevet skåret helt over. Det kunne have være meget mere alvorligt, siger Mette-Marie Johannsen.

Cellina må ikke bade i 14 dage, mens såret heler.
Cellina må ikke bade i 14 dage, mens såret heler.
Foto: Privatfoto

Da hun kom hjem satte Mette-Marie Johannsen sig ved tasterne og skrev en advarsel til Dragør-borgerne i Facebook-gruppen, DragørNyheder.

- Jeg skrev det, fordi jeg kender flere, der bruger badebroen med deres børn, og hvis den kan gøre det her med min datters ankel, så kan den også gøre det igen.

Ulykker skaber debat på Facebook

Advarslen har fået gang i debatten om badebroen, som flere mener har for stejle stiger.

En kvinde har tidligere skabt debat i Facebook-gruppen, da hun fortalte, at en ældre mand faldt på vej op ad badebroen og skrabede kroppen.

Borgmester i Dragør, Eik Bidstrup, Venstre, fortæller, at han sidste uge var i dialog med entreprenøren for at sikre badebroen. Det skyldtes, at han var blevet gjort opmærksom på, at det var svært for handicappede at komme nedad stigen.

quote Sidste år faldt min hustru på stenene og brækkede en finger. Men vi pakker ikke stenene ind i vat, fordi én person kommer til skade.

Eik Bidstrup, borgmester i Dragør, Venstre

Til TV 2 Lorry fortæller han dog, at man i forvaltningen ikke har hørt om ulykker ved broen udover episoder, der er beskrevet på Facebook.

- Det er klart, at når der sker ulykker - ligemeget hvem og hvad - så er vi opmærksomme på det. Vi er ikke klar over, om der er nogle farlige forhold, eller om det var et uheldigt uheld. Det sker jo også. Vi vil gerne vide så meget som muligt om ulykken, så vi kan forbedre forholdene, siger han.

Badebroen blev opført i 2018 og har kostet 1,5 millioner kroner.
Badebroen blev opført i 2018 og har kostet 1,5 millioner kroner.
Foto: Dragør Kommune

- Sidste år faldt min hustru på stenene og brækkede en finger. Men vi pakker ikke stenene ind i vat, fordi én person kommer til skade. Vi vurderer, hvad kan vi gøre - og om det er et uheld. Jeg har sat forvaltningen i gang med at kigge på det her, så vi ikke oplever ulykker, som den her, siger Eik Bidstrup.

Han pointerer, at Søbadet tæt ved har de samme metalstiger, men her er der ikke sket noget.

- Alternativt må vi lukke badebroen og Søbadet hele sommeren, men det er heller ikke en løsning. Er der skarpe kanter, så må vi ordne det. Jeg håber, at vi kommer sommeren igennem uden ulykker, siger han.

Broen erstattede en gammel træ-badebro, der efter mange års tro tjeneste, ikke længere kunne vedligeholdes. Den nye har metalstige, så den kan stå ude hele året rundt. 

"Vær varsom"

Familiens Johannsens sommerferie skulle i år have gået med at bade, gå i Tivoli og være aktive i Danmark.

Men Cellina kan ikke bade de næste 14 dage på grund af foden, og spejderlejren om en uge hænger nu også i en tynd tråd.

- Det er hun bange for, at hun ikke kan, for foden skal holdes ren, og den må ikke blive våd, støvet eller beskidt. Lige nu synes hun ikke, at det er så sjovt. Jeg er glad for, at vi ikke havde planlagt at tage sydpå. Det havde været ærgerligt, siger Mette-Marie Johannsen.

quote Vi er ikke så bekymrede for arret, men mere om der er noget indvendigt, der har taget skade.

Mette-Marie Johannsen

Forhåbentligt kommer Cellinas fod sig, så hun sidst på sommeren igen kan nyde vandet.

- Vi er ikke så bekymrede for arret, men mere om der er noget indvendigt, der har taget skade, siger hendes mor.

På trods af sin datters skade mener ikke, at det er nødvendigt at lukke broen. 

- Det er overdrevet - men folk skal være opmærksomme på at komme væk fra trappen, før de svømmer. Hvis man er varsom, burde det ikke være nødvendigt at lukke den, siger Mette-Marie Johannsen.

Vandet ved Dragør Fort har hun heller ikke tænkt sig at stoppe med at nyde.

- Vi kommer der næsten hver aften om sommeren, og vi har også været der flere gange, inden hun kom til skade. Vi har altid været glade for at bade ved vandet i Dragør, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik