Splid forpurrer flytning af Copenhagen Street Food

Uenighed hos Copenhagen Street Food betyder, at Københavns Kommune ikke vil tilbyde et nyt sted til madmarkedet, når lejemålet på Papirøen udløber.

Lokaler og turister elsker Copenhagen Street Food. Det samme gør Københavns Kommune. De ville derfor give det populære madmarked førsteret til et nyt hjemsted, når kontrakten på Papirøen udløber i slutningen af året.

quote I kender ordsproget. Mange kokke… Vi er 35 kokke herude, der har forsøgt at blive enige

Jesper Møller, initiativtager bag Copenhagen Street Food

Men nu sætter "interne uenigheder" hos Copenhagen Street Food en stopper for flytteplanerne. Det viser et notat fra Københavns Kommune.

- I kender ordsproget. Mange kokke… Vi er 35 kokke herude, der har forsøgt at blive enige. Jeg har min måde at gøre det på, og mange af stadeholderne derude kunne godt tænk sig at gøre det på deres måde, siger initiativtager Jesper Møller fra Copenhagen Street Food.

Bispeengbuen er ny lokalitet

Copenhagen Street Food har kokkereret på Papirøen siden foråret 2014, men har hele tiden vidst, at det var på lånt tid. Der skal nemlig bygges på havnegrunden.

Derfor har Copenhagen Street Food samarbejdet med Københavns Kommune om at rykke til Bispeengbuen. Et råt byrum i smørhullet mellem Nørrebro, Nordvest og Frederiksberg. Men de planer er nu afblæst, fordi parterne i Copenhagen Street Food ikke har kunnet blive enige om at overtage området i fælleskab.

- Vi føler en særlig forpligtigelse overfor Copenhagen Street Food. Vi var interesserede i at flytte det, men så går det op for os, at der er flere aktører, siger direktør for Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Thomas Jakobsen.

Det er alle eller ingen, hvis I flytter

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har ikke ønsket at overdrage området til enkeltpersoner fra Copenhagen Street Food.  I stedet bliver området ved Bispeengbuen sendt i udbud, så alle frit kan byde ind på at skabe et nyt madmarked:  

- Det bedste for os er at gøre det åbent. Vi er optaget af at stille alle lige, siger direktør for Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Thomas Jakobsen.

Når Papirøen bliver ryddet ved årsskiftet, planlægger flere af aktørerne bag Copenhagen Street Food at åbne nye selvstændige madmarkeder forskellige steder i København. Jesper Møller fra Copenhagen Street Food vil i næste måned præsentere planerne for sin næste madsucces:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle om det. I dag har vi 35 selvstændige kokke her. Jeg tror, vi får 50 eller 60 kokke de nye steder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik