Spillested booker kun kvindelige forsangere i ligestillingens navn

På spillestedet Forbrændingen i Albertslund er der kun kvinder på programmet i hele 2019. Der er ubalance i branchen, lyder forklaringen.

Du har sikkert hørt det før, men nu er der nogen, som rent faktisk gør noget ved det: Der skal flere kvinder på de danske live-scener.

På spillestedet Forbrændingen i Albertslund har bookerne derfor taget konsekvensen og udnævnt 2019 til at være et år i kvindernes tegn - og kun kvindernes tegn.

quote Der er en ubalance. Både på Forbrændingen og alle andre steder.

Jeppe Skjold, kunstnerisk leder, Forbrændingen

Det betyder, ganske konkret, at spillestedet har skabt en spillekalender, hvor der kun figurerer kvindelige kunstnere på plakaten.

Ifølge Jeppe Skjold, der er Forbrændingens kunstneriske leder, er behovet både reelt og nødvendigt - og derfor trækker spillestedet nu en streg i sandet.

- Det er fordi, vi tror på, at en mangfoldighed på scenen eller en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder vil bidrage til en højere kunsterisk kvalitet, siger Jeppe Skjold og tilføjer:

- Der er en ubalance. Både på Forbrændingen og alle andre steder. Men her har vores bookinger båret præg af, at at jeg sidder som mandling booker. Vi har booket for mange mænd i forhold til kvinder.

Tidligere har blandt andet Roskilde Festival været bredt kritiseret for ikke at booke nok kvindelige artister, ligesom en rapport fra 2012 om kønsbalancen i rytmisk musik peger på en voldsom underrepræsentation af kvinder.

Og derfor bør der ske noget nu, lyder det fra Forbrændingen, der for en tid går i den anden grøft.

Musik fra øverste hylde

- Nu prøver vi at gøre det modsatte, siger Jeppe Skjold.

Derfor byder forårsprogrammet i spillehuset på hitbaskere fra pop-dronningen Anne Dorthe Michelsen over nye og veletablerede kunstnere som Marie Frank og Katinka og projekter som jazzcamp for piger.

quote Den kvindelige del af branchen har lige så meget at byde ind med som den mandlige. I rigelige mål endda.

Jeppe Skjold, kunstnerisk leder, Forbrændingen

Udelukkelsen af mandlige kunstnere har ikke været en hindring for kvaliteten af bookingerne, fortæller den kunstneriske leder.

- Vi går overhovedet ikke på kompromis. Det her projekt kører udelukkende ligeså ambitiøst hvis ikke mere ambitiøst på koncertplanlægningen. Der er på ingen måde givet køb på kvaliteten for at repræsentere noget bestemt.

- Hvis det er en manifestation af noget, så er det, at den kvindelige del af branchen har lige så meget at byde ind med som den mandlige. I rigelige mål endda, siger Jeppe Skjold til TV 2 Lorry.

Allerede nu er bookingerne til efteråret 2019 så småt ved at forme sig. Og også her er der masser af kvalitet i vente, fortæller Jeppe Skjold.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik