Spild af penge: Hver anden brandudrykning er blind alarm

Alt for ofte er der fred og ingen fare, når brandfolk bliver kaldt ud til brandalarmer i Nordsjælland og i Hovedstaden.

Brandmænd hos Nordsjællands Brandvæsen og Hovedstadens Beredskab vender ofte tilbage fra en udrykning uden at have løftet så meget som en skumslukker.

Knap hver anden tur er nemlig til såkaldte blinde alarmer, som bliver udløst ved en fejl af et automatisk brandalarm-anlæg. Det skriver DR P4 København. 

Hos Hovedstadens Beredskab har man indtil videre rykket ud til 2.497 blinde alarmer i 2016, mens Nordsjællands Brandvæsen har kørt ud til 273 i løbet af årets første seks måneder. Det viser tal, som DR P4 København har fået.

Ifølge Claus Larsen, operativ chef ved Nordsjællands Brandvæsen, kan de mange udrykninger til blinde alarmer have store konsekvenser.

- Det betyder, at vi sommetider ikke er til rådighed for andre forekommende hændelser, og det gør, at man er unødvendig sårbar i en periode, siger Claus Larsen til DR P4 København. 

Selvom der - i modsætning til falske alarmer - ikke er en ondsigtet handling bag de blinde alarmer, så bliver de ofte udløst af personer og ikke af fejl på anlæggene, fortæller Tim Ole Simonsen, operationschef og indsatsleder i Hovedstadens Beredskab.

- Det er som oftest de personer, der bevæger sig rundt i området, der er anledning til alarmen. Det kan være tobaksrygning, eller en håndværker, der giver anledning til noget støv, siger Tim Ole Simonsen til DR P4 København.

Hver gang brandvæsenet rykker ud til en blind alarm koster det ejeren af anlægget et gebyr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik