Spice Girls holder stadig: Stort event udsolgt

I 90'erne var Spice Girls det helt store idol for unge piger. Men selv i dag kan det britiske pigeband sælge billetter - selvom de ikke er sammen længere.

Da Spice Girls gæstede Danmark i 1998 med deres plateausko, rottehaler og korte kjoler, gik Danmarks unge amok.

quote De havde stærke holdninger om, at piger skal stå sammen, man skal have lov til at gå klædt, som man vil, og hvis fyrerne pifter efter én, så skal du bare råbe fis af.

Elise Ligaard

Det populære pigeband spillede to koncerter i Forum i maj i 1998, og over hele Danmark havde piger overnattet foran deres lokale posthus for at købe billetter til koncerten, der blev udsolgt på tyve minutter.

Det var dengang den hurtigst udsolgte koncert i Danmark - nogensinde.

Her står fans i kø til koncerten i Forum i 1998 aftenen inden.
Her står fans i kø til koncerten i Forum i 1998 aftenen inden.
Foto: Bjarke Ørsted - Scanpix

I dag kan Spice Girls stadig sælge billetter i Danmark, men ikke helt i samme stil.

Den 10. januar inviterer Absalon, den ombyggede kirke på Vesterbro i København, til foredrag om det populære pigeband - og også her er der udsolgt.

Elise Ligaard har skrevet speciale om Spice Girls og skal stå for foredraget. Der er plads til omkring 250 mennesker i den gamle kirke, men 1.200 har vist interesse på Facebook.

- Det er vildt imponerende, at der stadig er så meget interesse for Spice Girls. Jeg tror dels, det handler om nostalgi-aspektet i det. Spice Girls bliver en måde at mindes sin egen barndom. For mig selv husker jeg tydeligt at øve dansene i mit fritidshjem eller cd'en, jeg fik i fødselsdagsgave, når jeg lytter til dem, siger Elise Ligaard.

TV 2 Lorry har gravet billeder frem fra koncerten i Forum i 1998. Se med her:

Koncerten i Forum var én af de sidste koncerter, som Spice Girls spillede, inden Geri Halliwell forlod gruppen. 

Først med feminisme

Men hun mener også, at pigebandets popularitet i dag handler om deres budskab: Girl Power.

- Meget af det, som Spice Girls stod for, snakker vi om i medierne i dag. Dengang var de omringet af en sexistisk presse, der hellere fokuserede på Geris nedringede bluse, men de havde stærke holdninger om, at piger skal stå sammen, man skal have lov til at gå klædt, som man vil, og hvis fyrerne pifter efter én, så skal du bare råbe fis af, siger Elise Ligaard.

Men den gik heller ikke altid i 90'erne, hvor de danske medier var efter pigernes frække påklædning og deres indlfydelse på de helt unge piger. 

Her ses en flok unge piger, der i 1998 klædte sig ud som hver deres Spice Girl
Her ses en flok unge piger, der i 1998 klædte sig ud som hver deres Spice Girl
Foto: TV 2 Kosmopol

- Forældre syntes ikke, at det var det fedeste, at deres børn klædte sig ud som dem. De var jo vildt seksualiserede med korte kjoler og voldsom make up. Læger og psykiatere sagde i medierne, at det var skadeligt for børn at blive bombarderet med billeder af de sexede piger. Så det skabte konflikter dengang, siger Elise Ligaard.

TV 2 Lorry har gravet i arkiverne og fundet billeder frem fra en gruppe fans, der har optaget deres egen musikvideo, hvor de hver især klæder sig ud som én af deres idoler.

Den 11-årige Henriette Prehn forklarede dengang, hvorfor hun elskede sine idoler: 

- Det er nok fordi, man gerne vil være ligesom dem. Altså man vil gerne være berømt og spille koncerter, siger hun.

Se de unge pigers forberedelser til deres egen Spice Girls-musikvideo øverst i artiklen.

 
 
Foto: Jan Jørgensen - Scanpix

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik