Spektakulært syn: 160 tons bro svæver i luften

Det første af i alt seks broelementer blev i weekenden løftet på plads ved den nye Køge Nord Station i Ølsemagle.

Hvis borgerne i Ølsemagle lørdag kiggede op i luften, vil de have fået sig et noget specielt syn. I hvert fald, hvis de har været i nærheden af den nye station Køge Nord.

quote Sidste weekend var det jo stormvejr, så de måtte udsætte det til i dag. Så vi er meget spændt på at se, når det begynder.

Jette Petersen, borger i Ølsemagle

Her svævede der nemlig et stort metalelement rundt i luften, som er det første af i alt seks broelementer, der skal være en del af gangbroen over Køge Nord Station.

Og begivenheden havde trukket flere lokale til.

- Nu skal den første del sættes på, og sidste weekend var det jo stormvejr, så de måtte udsætte det til i dag. Så vi er meget spændt på at se, når det begynder. Jeg skal da også lige videofilme lidt til Facebook, siger Jette Petersen, der bor i Ølsemagle og havde stået to timer og ventet på broelementet blev løftet på plads.

"Meget speciel af sin art"

Det første broelement, som blev lagt på plads vejer 160 tons og er 40 meter langt. Når gangbroen over Køge Nord Station står færdig bliver den i alt 225 meter lang og kommer til at forbinde motorvej, S-tog og den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

- Der bliver lavet mange langbroer rundt om i det danske land, men den her er meget speciel af sin art, siger Kristian Hoffmann, der er byggeleder ved Banedanmark, til TV 2 Lorry.

quote Der bliver lavet mange langbroer rundt om i det danske land, men den her er meget speciel af sin art.

Kristian Hoffmann, byggeleder ved Banedanmark

Broen bliver lavet med en eloxeret aluminiumsbeklædning og med glas på hele nordfacaden, så man får et flot udsyn over området. Måske derfor har broens design allerede høstet international anerkendelse.

- Det er jo en meget spektakulær bro, for den er allerede kåret af CNN, som en af de mest spektakulære broer i verden, siger Kristian Hoffmann.

Efter det første broelement er blevet monteret, mangler der stadigvæk to etaper, hvor de sidste fem elementer monteres. Hele gangbroen forventes, at være på plads inden udgangen af 2017.

Køge Nord Station

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere