Spektakulært historisk søslag udkæmpes i Københavns Havn

Torsdag og fredag bliver Københavns Havn hevet 300 år tilbage i tiden. Havnen forvandles til en krigszone i Tordenskiolds tid.

Røg og brag fra kanoner kan høres i Københavns Havn torsdag og fredag aften.

quote Engang sejlede skibene helt ind til Tøjhuset og lagde til i det, der i dag er Bibliotekshaven for at blive lastet med krudt og proviant.

Maj Laasholdt, projektleder

Tordenskjold og hans soldater kommer til live igen og vil fra deres historiske skibe forsøge at slå den svenske fjende. Søslaget er selvfølgelig bare en nøje koreograferet forestilling dramatiseret med lys, røg og levende musik.

Og det hele foregår i den havn, hvor der normalt sejler havnebusser og kanalrundfarts-både foran Den Sorte Diamant.

Er du vild med gammeldags krig, så kan du se med fra både Langebro og Cirkelbroen fra klokken 19.20 både torsdag og fredag. 

En gammel krigshavn

Tøjhusmuseet har arrangeret opførslen af søslaget i forbindelse med Tordenskioldsdagene, der også involverer en markedsplads, kampsshows og skuespil. 

- Vi er glade for at få den her store produktion om Tordenskiold til København. Samtidig er festivalen med til at synliggøre den historiske krigshavn, som er glemt i bylandskabet i dag. Engang sejlede skibene helt ind til Tøjhuset og lagde til i det, der i dag er Bibliotekshaven for at blive lastet med krudt og proviant, fortæller projektleder Maj Laasholdt til Kamikposten.

- Det er den krigshavn og livet omkring den, vi vækker til live i efterårsferien, siger hun.

Søslaget er gratis at se, men vil du opleve mere fra Tordenskioldstid, så skal du købe billet til Tøjhusmuseet.

Læs mere om Tordenskioldagene her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik