Spektakulær debut: Idræt i Region Hovedstaden får 10 millioner

Danmarks Idrætsforbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers foreningspulje uddeler for første gang penge, og der er en ordentlig pose til Region hovedstaden.

Niels Nygaard, formanden i Danmarks Idrætsforbund, er meget tilfreds med hjælpen til og anerkendelsen af de frivilliges arbejde rundt om i landet. Arkivfoto. Foto: Keld Navntoft - Ritzau Scanpix

Der bliver lidt ekstra at rutte med i idrætsforeningerne rundt om i Region Hovedstaden, efter DIF og DGI’s foreningspulje i sit debutår har doneret hele 10 millioner kroner.

Læs også Kommune advarer mod bakterier: Husk at koge vandet

De mange penge er en støtte til indkøb af forskellige idrætsrekvisitter og til at gennemføre tiltag, som de mange frivillige rundt om i landet længe har drømt om, men som ikke har været muligt grundet økonomi.

Pigebasket i Glostrup, sejlads på Esrum Sø og etableringen af et frirum til idræt for børn og unge på Vesterbro, der er lavet i samarbejde med lokale foreninger, er blandt de tiltag, som der er bevilliget penge til i Region Hovedstaden.

Det er regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre, der står bag den aftale, som ligger til grund for den nye foreningspulje, og LA-politiker Joachim B. Olsen er glad.

Joachim B. Olsen er glad for, at de kan gøre noget for foreningenslivet. Arkivfoto. Foto: Jens Nørgaard - Ritzau Scanpix

- En vigtig del af mit liv har været idrætsforeningen, hvor der stod frivillige kræfter klar til at hjælpe. Jeg er glad for, at disse frivillige kræfter med denne pulje får en hjælpende hånd i deres og foreningernes dagligdag, siger han.

Ikke en engangsfornøjelse

Hvis man ikke fik ansøgt om penge i denne omgang, så er der ingen grund til fortvivlelse, for når kalenderen når til maj, så er det igen muligt at søge om penge fra puljen.

Bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2018.

1259 foreninger fra 94 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 43,8 millioner kroner.

 

Top 3-kommuner i Region Hovedstaden

1. Københavns Kommune 3,5 millioner kroner

2. Rudersdal Kommune 760.000 kroner

3. Helsingør Kommune 650.000 kroner

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

Interessen for pengene har været overvældende, og foreningspuljen uddelte på landsplan næsten 44 millioner kroner, og i 2019 vil der være et tilsvarende beløb at søge om.

- Jeg er meget tilfreds med, at politikerne på Christiansborg på denne måde hjælper de frivillige ude i idrætsforeningerne og anerkender foreningernes betydning for den enkelte dansker og for lokalsamfundene, siger Niels Nygaard, der er formand i DIF.

Læs også Falsk betjent dømt for at klippe armbånd af festivalgæster

De to hovedorganisationer gik sammen om at danne foreningspuljen for at spare administrationsgebyrer, og foreløbigt løber puljen frem til 2021.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik