00:48

Et lille sammenklip fra motorcykelturen.

Spastikere får uforglemmelig motorcykeltur i Furesø

I dag fik en gruppe spastisk lammede beboere fra Jonstrupvang, et bo- og aktivitetssted for handicappede, en luftig motorcykel-tur i sommervejret.

For tredje år i træk blev en gruppe spastisk lammede fra bostedet og aktivitetscenteret Jonstrupvang i Værløse en oplevelse ud over det sædvanlige rigere, da et hold motorcykler med og uden sidevogn kom forbi.

Her kunne personerne, der alle har et svært fysisk handicap, få en tur i det grønne, nyde sommervejret og få et sug i maven fra bagsædet eller sidevognen på motorcyklen.

- Det handler om, at give livsglæde, for der er ikke meget sjov i at sidde i en kørestol hele dagen. Så det gælder om at lave noget sjovt, siger initiativtager Rolf Ove Hansen til TV 2 Lorry. 

Arrangementet løb i dag af stablen for tredje år i træk, og Rolf Ove Hansen har sat gang i det benzindrevne foretagende med et formål: at give beboerne en god oplevelse.

- Historien er, at jeg gerne ville give min storebror Calle nogle oplevelser. Og så prøvede jeg at spørge nogle i sidevognsklubben, og så har det udbredt sig lidt. Flere og flere meldte sig til, og nu er det hele institutionen og en masse motorcykler, der kommer fra hele Danmark, siger Rolf Ove Hansen, mens han gør sig klar til selv at tage en tur på motorcyklen.

Se de skønne billeder herover.