Sparet løn bliver på skolerne

De penge, der spares i lærerlønninger under konflikten, skal stadig komme skolerne til gode, siger borgmester Joy Mogensen.

Selv om der ikke bliver udbetalt løn til alle de skolelærere, der er omfattet af lockout, kommer Roskilde Kommune ikke til at lægge en eneste af de sparede lønkroner i kommunekassen.

Det slår borgmester Joy Mogensen (S) fast overfor DAGBLADET Roskilde.

Lønbudgettet på skolerne er anseligt, og derfor er det også anselige summer, der bliver sparet. Skolechef Lars Hansen oplyser, at det drejer sig om mellem 750.000 kroner og en million kroner om dagen.

Men pengene bliver hverken brugt til opsparing, afdrag på gæld eller til andre af kommunens driftsområder, hvor det ellers nok skulle være muligt at finde værdige formål.

- Jeg vil foreslå økonomiudvalget, at alle penge bliver på skoleområdet. Selvfølgelig kan der være udgifter i forbindelse med lockouten, som skal afholdes - for eksempel til kompenserende undervisning - men lockouten er ikke en spareøvelse, og de penge, vi sparer i løn, skal ikke finansiere noget som helst andet, men blive på skoleområdet, siger Joy Mogensen.

Hun mener, at der er god brug for pengene, når konflikten er løst, og tingene skal til at fungere normalt igen.

- Efter konflikten vil der være et kæmpe arbejde med at genoprette det gode samarbejde på skoleområdet, som vi har haft i Roskilde. Det kan pengene være med til at understøtte. Og så vil skole- og børneudvalget skulle se på, hvordan vi sikrer, at den skole, som vi alle er så stolte af i Roskilde, bliver endnu bedre, siger Joy Mogensen til DAGBLADET Roskilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik