Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Sparekrav kan hæmme jagt på bakterier

Eksperter og personale frygter, at flytning af mikrobiologisk afdeling på Hillerød Hospital kan få sundhedsmæssige konsekvenser, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden har planer om at nedlægge Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hillerød Hospital og fusionere afdelingen med den tilsvarende afdeling i Herlev. Planerne kritiseres nu af formaden for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, overlæge Helle Krogh Johansen.
- En af grundene til, at vi i Danmark ikke oplever lige så mange multiresistente bakterier på hospitalerne, er netop den meget decentrale struktur, hvor der er mikrobiologisk personale på de enkelte hospitaler.
- Det er især vigtigt på akuthospitaler som Hillerød, at der er adgang til akut mikrobiologisk diagnostik og rådgivning døgnet rundt. Infektionssygdomme som for eksempel meningitis og malaria er blandt de allermest akutte og dødelige tilstande, der kendes i medicinen, og de bør diagnosticeres straks af en klinisk mikrobiolog og behandles korrekt fra starten, siger hun.