Sparekrav kan hæmme jagt på bakterier

Eksperter og personale frygter, at flytning af mikrobiologisk afdeling på Hillerød Hospital kan få sundhedsmæssige konsekvenser, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden har planer om at nedlægge Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hillerød Hospital og fusionere afdelingen med den tilsvarende afdeling i Herlev. Planerne kritiseres nu af formaden for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, overlæge Helle Krogh Johansen.
- En af grundene til, at vi i Danmark ikke oplever lige så mange multiresistente bakterier på hospitalerne, er netop den meget decentrale struktur, hvor der er mikrobiologisk personale på de enkelte hospitaler.
- Det er især vigtigt på akuthospitaler som Hillerød, at der er adgang til akut mikrobiologisk diagnostik og rådgivning døgnet rundt. Infektionssygdomme som for eksempel meningitis og malaria er blandt de allermest akutte og dødelige tilstande, der kendes i medicinen, og de bør diagnosticeres straks af en klinisk mikrobiolog og behandles korrekt fra starten, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere