Foto: TV 2 Lorry

Sparekrav i Nordsjælland: Forældre er vrede

Forældre i flere nordsjællandske kommuner er stærkt utilfredse med besparelser på deres børns skolegang.

Besparelser, besparelser og besparelser. Sådan oplever mange nordsjællandske forældre virkeligheden, når det gælder deres børns skolegang. Det førte i går til, at en gruppe forældre arrangerede et borgermøde i Gribskov Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er forældre til børn på Bjørnehøjskolen i Helsinge, som stod bag gårsdagens borgermøde. Forældrene markerede deres modstand mod et spareforslag, som handler om at flytte rundt på eleverne ved at ændre skoledistrikterne.

- Bjørnehøjskolen vil få reduceret kundegrundlaget med 40 procent. Og de nye distrikter vil gælde både for nye elever, og dem, der allerede går på skolen, siger Anne Wirstad, en af arrangørerne, til Frederiksborg Amts Avis.

I Hillerød har samtlige skolebestyrelsesformænd og næstformænd for kommunens folkeskoler i et åbent brev advaret om, at yderligere besparelser vil underminere folkeskolerne, der er hårdt presset på kvalitet og økonomi i forvejen.

Politikerne i Hillerød opfordrer også politikerne til at påtage sig ansvaret for konsekvenserne af en mulig besparelse på 13,5 millioner i stedet for at lade beslutningerne være op til skoleledelserne og skolebestyrelserne.