I september blev der taget første spadestik til det nye bycentrum i den nye bæredygtige by Vinge ved Frederikssund Foto: Frederikssund Kommune

Sparejul i Frederikssund: Politikere skal finde 163 mio.

Politikerne i Frederikssund bliver på et møde onsdag præsenteret for et sparekatalog.

Det kan gå hen og blive lidt af en sparejul i Frederikssund Kommune. Onsdag aften bliver politikerne præsenteret for et sparekatalog, hvor de skal forsøge at finde 163 millioner kroner, der mangler i kassen. 

Det skriver DR København.

Pengene skulle være kommet som indtægterne af salget af byggeretter i kommunens nye bydel Vinge, der er under opførsel og på sigt skal huse 20.000 nye borgere. Men kommunen har budgetteret med indtægterne i 2017, og da aftalerne ikke er faldet endeligt på plads, mangler beløbet nu i kassen. 

Læs også Milliardinvestering: Så er byggeriet af Vinge i gang

Administrationen har udarbejdet et sparekatalog, så politikerne kan forsøge at finde det trecifrede millionbeløb, fortæller Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen, Venstre.

- Det er rigtig mange penge, men vi er nødt til at deale med det, og vi har nogle redskaber, vi kan rode med, så jeg er meget betrygget ved det, men det er da ikke fordi, at det er en ønskesituation, siger John Schmidt Andersen til DR København.

Det er ikke normalen, at en kommune ved udgangen af et budgetår konstaterer, at der mangler 163 millioner i kassen. Det vurderer professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

- Det er et ualmindeligt stort fejlskøn at have på et område, hvor man trods alt burde have en vis forventning og viden om, hvor mange byggeretter man rent faktisk kan sælge, siger Bent Greve til DR København.

Det står endnu ikke klart, om det kommer til at betyde besparelser, eller om kommunen kan finde pengene på anden måde.

Læs også Vrede i Frederikssund: Ny bro bliver betalingsbro