Spareforslag: Ældres sengetøj vaskes hver tredje uge

Igen i år skal Hørsholm Kommune tage stilling til, om der skal gå længere imellem de ældres sengetøjsvask.

De ældres sengetøj skal endnu engang luftes på Hørsholm Kommunes budgetforhandlinger.

Social- og Sundhedsudvalget har nemlig sendt et forslag til forhandlingerne om, at at de ældres sengetøj skal vaskes hver tredje uge i stedet for de nuværende hver anden uge.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget er kontroversielt, fordi Hørsholms Social- og Sundhedsudvalg i 2015 vedtog at reducere vask af sengetøj til hver fjerde uge.

Dengang blev beslutningen omgjort med borgmester, Morten Slotved, Kons., som modstander. Alligevel var forslaget også på budgetforhandlingerne sidste år og nu igen i år. 

Hvis forslaget vedtages, får det konsekvenser for de 342 borgere, der får hjælp til at vaske sengetøj, oplyser Hørsholms administration til Frederiksborg Amts Avis.

Sengetøjsvask hver tredje uge og ikke hver anden sparer kommunen 280.000 kroner på det første år og 375.000 kroner de tre følgende år.

- De fleste spareforslag er bare sendt videre, og det er der tradition for i Hørsholm Kommune, siger udvalgsformand, Thorkild Gruelund, Kons., til Frederiksborg Amts Avis. 

Han ønsker ikke at kommentere på, om han vil stemme for eller imod forslaget.

Noget skal der til gengæld spares på hos Social- og Sundhedsudvalget. Der skal nemlig findes penge til flere ansatte på Bofællesskab Solskin.

Borgmester Morten Slotved, Kons., kom sidste år uden om at finde en besparelse ved at reducere sengetøjsskift:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik