Spar Nord-formand trækker sig efter omstridt høringssvar

Bankrådsformand i Spar Nord København går af efter at have udtrykt skepsis om navnet "Regnbuepladsen".

Bankrådsformanden i Spar Nords Københavnsafdeling, Thomas Højlund, trækker sig efter at have udtrykt skepsis om navnet "Regnbuepladsen" i et høringssvar til Københavns Kommune. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Læs også: Borgmester kalder bank for homofobisk

Københavns Kommune har besluttet at ændre navnet på pladsen ud for adresserne Rådhuspladsen 75-77 til "Regnbuepladsen" som en hyldest til homoseksuelle og kampen for lige rettigheder for seksuelle minoriteter.

Navneændringen har været i høring, hvor Thomas Højlund på vegne af Spar Nord København i høringssvaret gav udtryk for bankens skepsis over for forslaget om at navngive pladsen "Regnbuepladsen".

I Spar Nords direktion er administrerende direktør Lasse Nyby ærgerlig over, at der er skabt tvivl om bankens værdier.

- Spar Nord er blevet tilskrevet holdninger til homoseksuelle, som vi slet ikke kan genkende. Vi er endda blevet beskyldt for at være homofobiske, og det kunne simpelthen ikke være mere forkert, siger Lasse Nyby.

- Demokratiske værdier og mangfoldighed er netop en af styrkerne ved vores måde at drive bank på, og vi beklager, at det ikke er kommet ordentligt til udtryk i denne debat, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik