Spar 9000 på at få passet børnene

Der er store penge at spare på børnepasning, hvis man flytter til Halsnæs.

Børn er dyre, men de er ikke lige dyre alle steder i hovedstadsområdet. En typisk småbørnsfamilie kan fx spare op til 9000 kroner om året på børnepasning ved at bo i Halsnæs fremfor i Allerød. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Halsnæs er den billigste kommune i Nordsjælland, når det gælder den gennemsnitlige pris pr. måned for et barn i alderen 0-5 år. Prisen for børnepasning i Halsnæs ligger væsentligt under de øvrige sammenlignelige kommuner i regionen.

Samtidig sparer forældrene i Halsnæs ekstrabetaling for sund mad til deres vuggestuebørn, da den er med i prisen, hvilket ikke er tilfældet i alle kommuner. Månedsprisen i snit for et barn i vuggestue og et barn i børnehave ligger i Halsnæs eksempelvis mere end 500 kroner under hvad der skal betales i nabokommunerne Gribskov og Frederikssund og næsten 800 kr. under Allerød, der er dyrest i hovedstadsområdet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I hele Region Hovedstaden har kun Ishøj og Herlev billigere børnepasning efter denne beregningsmetode.

En af de familier, der har haft glæde af de lave pasningstakster er Bo og Randi Reinsborg og deres tre børn. De flyttede til en villa i Hundested fra et rækkehus i Valby i februar i år.

- Vi mærkede prisforskellen på børnehaven allerede ved første opkrævning. Vi troede simpelthen de havde glemt et barn, siger Bo Reinsborg til Frederiksborg Amts Avis om betalingen for familiens to tvillinger på seks år.

Borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis, Venstre, glæder sig over at kunne præsentere en række argumenter for at trække nye borgere til.

- Vi har meget at byde på i Halsnæs Kommune - ikke bare gode og billige pasningstilbud. Der er også mange penge sparet på huskøbet, og det lader til at være gået op for mange mennesker. Derfor ser vi en øget efterspørgsel efter de boliger og grunde, der er til salg, siger Steen Hasselriis til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik