Spændinger i politiet efter voldssag

Politichef roser betjente. De reagerede, da de mente, at kollega havde begået vold. Kollegaen er frifundet.

En voldssag mod en politiassistent har i en periode skabt en dårlig stemning blandt nogle betjente i Københavns Politi.

Politiassistenten er blevet frifundet for vold, selv om tre af hans kolleger i retten har forklaret, at han stak en anholdt en syngende lussing.

De tre arbejder på Station Bellahøj, mens den tiltalte og nu frifundne betjent er fra Station City.

En af de tre er forsøgt frosset ud. På grund af sagen har kolleger fra Station City nægtet at tale med ham, har han forklaret i retten.

Netop for at hindre spændinger har tillidsmændene på de to politistationer holdt tæt kontakt, oplyser formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

I toppen af Københavns Politi er man klar til at følge op.

- Selvfølgelig skal vi være opmærksomme på, at den type sager ikke graver grøfter i organisationen, siger politidirektør Thorkild Fogde til Ritzau.

Som begrundelse for frifindelsen skriver flertallet af dommere i Østre Landsret, at det ikke kan udelukkes, at de tre Bellahøj-betjente har misforstået, hvad der foregik.

Under et tumultagtigt forløb kan de tre have "fejlopfattet" en håndbevægelse fra deres kollega, lyder det.

Sagen vil blive taget op på det kommende møde i hovedsamarbejdsudvalget, oplyser politidirektøren.

- For den frifundne betjent er det glædeligt, at han har fået en frifindelse, og vi tager naturligvis dommen i landsretten til efterretning, siger Thorkild Fogde.

- Samtidig ønsker vi i forbindelse med mødet at sende et klart signal om, at de tre betjente ikke har gjort noget forkert i forhold til situationen og i forhold til deres kolleger.

- Det er en stærk del af korpsånden og vidner om god moral og styrke i organisationen, at man reagerer, såfremt man har fået indtryk af, at en kollega er gået over stregen, siger politidirektøren.

Han tilføjer, at han ikke ser nogen risiko for, at frifindelsen vil få den effekt, at betjente fremover afstår fra at reagere.

I øvrigt mente Københavns Byret, at politiassistenten var skyldig. Men landsretten kom altså til den modsatte konklusion.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik