Spædbarn efterladt: Nu offentliggør politiet billede af bil

Københavns Politi leder efter føreren af en lys station car, der kan have set noget i forbindelse med sagen om et efterladt spædbarn.

Et spædbarn blev tirsdag fundet på en bænk ved en p-plads på Hammelstrupvej ved Valbyparken.

Nu offentliggør Københavns Politi overvågningsbilleder af en bil i forbindelse med sagen. Der er tale om en lys stationcar, der muligvis har soltag.

Bilen kørte kort før kl. 07 tirsdag morgen via Parkstien mod Valbyparken og retur samme vej kort efter.

 
 
Foto: Københavns Politi

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kan fastslå, at bilen har noget med det efterladte spædbarn at gøre, men vi vil gerne tale med føreren af bilen, da vedkommende kan være et vigtigt vidne, siger vicepolitiinspektør Brian Belling i en pressemeddelelse.

- Samtidig søger vi fortsat efter andre vidner der har været i området tirsdag morgen eller i øvrigt har informationer i sagen, siger han. 

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Riad Tolba, forklarer, at politiet håber, at føreren af den lyse stationcar selv har set noget eller har direkte forbindelse til sagen om spædbarnet. 

Få timer gammel

Pigebarnet var stærkt nedkølet, da hun blev fundet på bænken af ansatte i kommunen, der hørte hendes gråd. Hun var svøbt i et tæppe, da man fandt hende.

Det er tæppet her, som spædbarnet blev fundet i.
Det er tæppet her, som spædbarnet blev fundet i.
Foto: Københavns Politi

Spædbarnet er nu uden for livsfare, og Københavns Kommune har fundet en plejefamilie til hende.

Hun var blot få timer gammel, da hun blev fundet.

- Vi vil meget gerne i kontakt med moren. Hun har det nok ikke så godt lige nu, og vi vil gerne høre hende, hvad der er baggrund for det, der er sket, sagde Brian Belling til TV 2 Lorry tirsdag.

Dengang fortalte han, at politiet blandt andet kigger videoovervågning igennem og sikrer dna-spor fra findestedet.

Politiet vil gerne fremhæve, at barnets etnicitet endnu er uvis, da det kan være svært at se på et spædbarn. Man har tidligere meldt ud, at barnet så afrikansk ud, men nu siger politiet, at hun også kan have mellemøstlige eller asiatiske træk.

- Den første misforståelse er vigtig for politiet at få ryddet af vejen, da den kan holde vigtige vidner i sagen fra at melde sig, da de har grund til at tro at barnet ser ud på en specifik måde, der nu er rejst tvivl om, siger Brian Belling.

Københavns Politi er fortsat i gang med efterforskningen og har for nuværende ikke yderligere informationer i sagen. 

 
 
Foto: Københavns Politi
 
 
Foto: Københavns Politi

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik