Søstre udvikler app til unge i sorg

To søstre fra København har udviklet app'en 'Børn i sorg'. Den giver forældre viden, der kan forbedre støtten for børn, når der opstår sygdom eller dødsfald i familien.

Det er søstrene Anja og Julie Giese, der under sparring med familieterapeut Lis Houlberg fra Familierådgivningen i Københavns Kommune, har udviklet app'en.

Anja og Julie mistede deres mor som børn, og i dag brænder de for at gøre en forskel for børnefamilier i sorg.

"Vi mistede vores mor, da vi var børn, og vi følte os meget alene i sorgen. Der var ikke nogen, der turde spørge ind til, hvordan vi havde det", siger Anja Giese i Kont@kt.

Hun forklarer at de ville lave et materiale, der kan bidrage til at støtte forældrene, så de kan støtte børnene.

App'en er et vigtigt redskab i nye måder at hjælpe børn og unge på, lyder det fra Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg.

"Der er meget brug for den. For forældre og andre voksne vil jo rigtig gerne, men de mangler såkaldte redskaber", siger Preben Engelbrekt.

Ifølge Danmarks statistik er der den 1. januar 2013 15.601 danske børn, der har mistet én eller begge forældre. Og hvert fjerde barn, har inden han eller hun er fyldt 25 år, oplevet alvorlig sygdom eller død tæt inde på livet, lyder tal fra Kræftens Bekæmpelse.

Se interviewet med Anja Giese og Preben Engelbrekt i Kont@ktHER.

Du kan også følge Kont@kt på facebook: www.facebook.com/lorrykontakt


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik