SOS Børnebyerne Foto: Ida Mørck / SOS Børnebyerne

SOS Børnebyernes nødråb: Vi mangler indsamlere i København

På Mors dag, den 8. maj, samler SOS Børnebyerne ind til de børn, som er forældreløse og mangler et hjem. I København mangler der mange indsamlere.

En frisk søndags-gåtur i det danske forårsvejr lyder indbydende for de fleste.

Og siden de første livgivende solstråler har ramt hovedstaden, har københavnere i tusindvis iført sig solbriller og begivet sig ud på stenbroen.

En frisk gåtur er yndet blandt de fleste, men det halter stadigvæk med at planlægge søndagsgåturen om en måneds tid, når raske skridt kan kombineres med en indsamlingsbøsse i hånden.

Det beretter SOS Børnebyerne, der samler ind til forældreløse og udsatte børn på Mors dag den 8. maj.

I København har 725 borgere allerede meldt sig som indsamlere, men det er langt fra nok.

- Vi er meget glade og taknemmelige for alle de indsamlere, der allerede har tilmeldt sig. Men vi håber også, ast mange flere vil melde sig som indsamlere på Mors dag, siger kommunikationschef i SOS Børnebyerne, Line Grove Hermansen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der er så mange børn i verden, der ikke får den omsorg og støtte, de har brug for, og hvis vi skal ændre det, er det nødvendigt med flere indsamlere.

Mange ruter er stadigvæk ledige i de københavnske kvarterer, og derfor opfordrer SOS Børnebyerne nu til, at flere får planlagt gåturen på Mors dag.

- Man kan spørge sig selv, hvad det koster at give et barn en tryg og kærlig barndom. Svaret er, at det koster 2-3 timer af din søndag, men på sigt kan det være med til at redde et barns liv, siger Line Grove Hermansen.

Indsamlingen på Mors dag sætter igen i år fokus på mødre af en særlig støbning. Det er de mødre, der varetager op til 10 børn og vier deres liv til at give de udsatte og forældreløse børn et nyt, kærligt hjem.

Du kan nemt melde dig som indsamler ved at klikke her.

 

FAKTA om SOS-Børnebyerne

Derfor skal du samle ind
  • Børn, der mister deres forældre, er ekstra udsatte for misbrug og børnearbejde
  • 78.000 forældreløse og udsatte børn vokser i dag op i en børneby
  • Takket være bidrag til landsindsamlingen sidste år, har SOS Børnebyerne i Nepal blandt andet givet 39 børn et nyt hjem, 2.000 børn har kunnet komme i børnevenlige områder og 15.000 familier har fået nødhjælp
  • I år er en del af de indsamlede bidrag øremærket til uddannelsen af de SOS-mødre, der giver omsorg og tryghed til børnene i børnebyerne.
 
Så nemt er det
  • Du kan tilmelde dig på www.sosindsamling.dk eller på telefon 3373 0233
  • Du vælger selv ruten, og tilmelder du dig før 3. maj, får du indsamlingsbøtten sendt lige til døren.
  • Det tager cirka 2-3 timer at samle ind, og en indsamler bidrager typisk med omkring 1000 kr.
 
Om SOS Børnebyerne
  • Støttes af flere end 40.000 danskere og godt 800 frivillige landet over
  • Arbejder i 134 lande
  • Mere end 60 års erfaring med hjælp til udsatte og forældreløse børn