Foto: TV2/Lorry

Sort Fredag bliver en fest for butikkerne

To ud af tre butikker er hoppet med på den amerikanske tilbudstradition Black Friday, der fredag forventes at give travlhed ved dankortterminalerne i Hovedstadsområdet.

Billeder af vilde forbrugere, der stormer butikscentre, har i årevis præget de amerikanske byer den sidste fredag i november.

Også danske forbrugere har for alvor taget indkøbsfænomenet til sig, dog på en lidt roligere facon. Det ses tydligt på dankortforbruget på Black Friday.

I Danmark sidste år nåede dankortforbruget ifølge opgørelser fra Nets over 1,5 milliarder kroner. Det er ifølge Dansk Erhverv den tiende største dankortomsætning nogensinde på en dag.

LÆS OGSÅ: Hvorfor hedder det Black Friday?

Med det tal i baghovedet glæder den danske detailhandel sig ikke overraskende til, at det i dag igen går løs med Sort Fredag, der er udråbt til årets travleste handelsdag.

- Black Friday er eksploderet de seneste år. Det er vores klare fornemmelse, at dagen bliver endnu større end sidste år, siger Martin P. Barfoed, politisk konsulent i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Erhverv forventer to ud af tre butikker at give særlige tilbud til kunderne på årets Black Friday. Sidste år deltog fire ud af ti butikker i udsalgsfesten.

Også Post Danmark forventer travlhed fredag.

- På mandag forventer vi at skulle sortere 13 procent flere pakker end den tilsvarende mandag sidste år efter Black Friday, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef hos Post Danmark til Ritzau.