Soppesøerne åbner igen efter sygdomsalarm

Soppesøerne i København åbner igen fredag. Afføring er formentlig skyld i, at flere børn blev syge efter besøg i bassinerne i hedebølgen.

I weekenden kan vandglade børn atter stikke fødderne i Københavns soppesøer. Fredag genåbner kommunen nemlig de 13 soppebassiner i hovedstaden.

Samtlige 13 soppebassiner blev for nylig lukket som en konsekvens af, at flere børn i forbindelse med hedebølgen var blevet syge af en tur i soppesøen i Fælledparken.

Embedslægen har nu vurderet rengøringsprocedurerne og forholdsreglerne for brugen af bassinerne og sagt god for, at soppesøerne åbner igen.

Når bassinerne genåbner fredag, vil besøgende blive mødt med tydelig information om brugen af soppebassinet. Noget tyder nemlig på, at afføring var skyld i henvendelserne om diarre og opkast efter hedebølgeweekenden, oplyser Københavns Kommune.

- Vi kan ikke gardere os 100 procent mod lignende episoder med skiltning og rengøring, så jeg vil samtidig appellere til, at forældrene holder øje med deres børn, så vi sikrer, at de fx ikke drikker af soppevandet, siger Jon Pape, serviceområdechef i Byens Drift, i en pressemeddelelse.

11 ud af Københavns 13 soppesøer ligger på eller nær bemandede legepladser, hvor personalet allerede fører løbende tilsyn med soppesøerne og tømmer dem ved forurening.

Ved de to ubemandede soppesøer i Enghaveparken og Fælledparken vil Teknik- og Miljøforvaltningen fremover sikre, at der jævnligt kommer personale forbi i åbningstiden for at tjekke vandet, oplyser kommunen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik