Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Sophie Hæstorp Andersen vil være formand for Danske Regioner

Formanden for region Hovedstaden meldte sig fredag ind i kampen om at stå i spidsen for alle Danmarks regioner.

Der bliver kampvalg om posten som formand for alle de danske regioner

I Dagens Medicin meldte formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, fredag ud, at hun går efter at blive den næste formand forDanske Regioner. 

Læs også Hovedstaden taber: Regioner i slagsmål om læger

Det sker efter, at hendes socialdemokratiske partifælle Bent Hansen har meddelt, at han ikke genopstiller.

Sophie Hæstorp Andersen skriver i dag på sin facebook-profil, at hun gerne stiller sig i spidsen for Danske Regioner efter valget i november, hvis hun har vælgerne og partiets opbakning.

I sidste uge meldte Region Syddanmarks rådsformand Stephanie Lose fra Venstre sig som kandidat. Med Sophie Hæstorp Andersens kandidatur bliver der altså nu kampvalg om posten. 

Læs også Hæstorp om lægestop: Det er en nødløsning

I Dagens Medicin siger Sophie Hæstorp Andersen blandt andet, at hun vil gribe tingene lidt anderledes an, end den nuværende formand,  Bent Hansen, har gjort:

Vi burde være mere offensive i forhold til Folketinget

Sophie Hæstorp Andersen

- Bent har gjort det rigtig godt, men jeg synes også, at vi burde være mere offensive i forhold til Folketinget. Jeg har været i Folketinget i 10 år, og jeg kender mange af diskussionerne og processerne derindefra, og jeg mener, at Danske Regioner ville have godt af at dyrke flere af sine kontakter i Folketinget og på den måde være offensive. Det gør kommunerne jo, siger hun.