Sommerjob: Borgmester i Roskilde

Efter Joy Mogensens ministerudnævelse har der været travlhed på rådhuset i Roskilde. Nu er der fundet en borgmestervikar.

Roskildes 1. viceborgmester, Poul Andersen kommer til at indtage borgmesterkontoret på rådhuset i Roskilde.

Det oplyser Roskilde Kommune oven på dagens præsentation af Mette Frederiksens nye regering, hvor den hidtidige borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, er udnævnt som ny kultur- og kirkeminister.

Kommunen oplyser, at Poul Andersen skal være fungerende borgmester frem til kommunalbestyrelsens førstkommende ordinære møde, som skal afvikles i august.

Joy Mogensen er gravid og i forbindelse med hendes barsel var det ellers planlagt, at kommunalbestyrelsesmedlem Tomas Breddam (S), skulle indtage borgmesterkontoret frem til sommeren 2020, hvor Joy Mogensen altså ville vende tilbage.

Men dagens ministerudnævelse har medført ændringer i processen, og derfor er det åbent, hvem der skal overtage borgmesterposten frem til kommunalvalget i efteråret 2021.

Hvis en borgmester skal være mere end "fungerende", så er det det samlede byråd, der skal stemme om, hvem der afløser den afgående borgmester, og det er altså det, der skal ske til august.

Indtil det sker, så er det byens 1. viceborgmester, der automatisk overtager posten.

Poul Andersen befinder sig i øjeblikket på ferie i Grønland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik