Sommerhustyve bliver i Nordsjælland

Et fald i antallet af sommerhus-indbrud går uden om Nordsjælland. Mens der har været 35 procent færre indbrud i sommerhuse på landsplan i første kvartal i år, er antallet uændret i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

I de første tre måneder af 2011 var der 196 indbrud i sommerhuse, i år har der været 190.

- Der er sket en ændring fra i gamle dage, hvor sommerhuset var en bræddehytte med en køjeseng. I dag har borgerne fuldstændig de samme ting i sommerhuset som i deres privatbolig, blandt andet designermøbler, designerlamper og fladskærms-tv. Derfor har det været et nemt bytte for indbrudstyvene, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi, som råder til, at man sikrer sit sommerhus med gode låse.

Siden 2009 er tallet i Nordsjælland dog faldet fra 309 sommerhusindbrud i årets første tre måneder.

- Flere kredse med store sommerhusområder satte i 2011 målrettet ind over for indbrud i fritidshuse med en bred politiindsats, der spænder fra forebyggende tiltag til indsatser over for de hælere, som aftager tyvekosterne. Samtidig er der i nogle sommerhusområder etableret borgernetværk, som hjælper politiet med at spotte mistænkelige biler og personer, og det giver gevinst, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.
I 2011 faldt antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse i hele Danmark med 6,2 procent i forhold til 2010 og med 4,5 procent, når der sammenlignes med gennemsnittet for årene 2008-2010.

Det er ikke kun de let omsættelige varer, tyvene går efter i sommerhusene. Der er også eksempler på, at tyvene i forbindelse med indbrud går meget grundigt til værks og stjæler brændeovne og komfurer, da de ofte har arbejdsro.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik