Sommerhuse billigst i januar.

Går du med tanker om at købe et sommerhus, skulle du måske vente til januar. I så fald kan du skære over 10 procent af prisen i forhold til, at du køber det til juli. Det skriver Søndagsavisen.

Boligportal.dk har gennemgået samtlige handler med sommerhuse de sidste 10 år, og mønstret er tydeligt: januar er den måned, hvor sommerhuse sælges til den laveste pris, mens juli er den absolut dyreste. I gennemsnit får man således sommerhuset 11 procent billigere i januar end i juli.

I EDC, Danmarks største ejendomsmæglerkæde, mener kommunikationschef Jan Nordmann, at de lave vinterpriser er en konsekvens af det typiske handelsmønster for sommerhuse.
»Hovedparten af sommerhusene bliver sat til salg om foråret og i forsommeren.

Her vil sælgerne derfor være mindst tilbøjelige til at sætte prisen ned. Men har man så ikke fået solgt i løbet af sommeren, er der næppe nogen tvivl om, at sælger er mere villig til at forhandle om prisen.

Så jeg ser det mere som en konsekvens af den måde, der handles, end at sommerhusene f.eks. bliver udbudt til en lavere pris om vinteren,« siger Jan Nordmann.
Han peger også på, at udlejningsaftaler kan spille en rolle for salgsprisen.

»Hvis man køber et sommerhus i december, hvor der allerede foreligger aftaler om udlejning, bliver man nødt til at respektere aftalerne. Det, kan man godt forestille sig, skal give et nedslag i prisen,« siger Jan Nordmann.
Henrik Løvig, adm. direktør i Boligportal.dk peger også på mere emotionelle forklaringer.

»Det er alt andet lige lettere at blive påvirket af de mere stemningsmæssige ting om sommeren som naturen, haven o.s.v. Huse gør sig nu engang bedre om sommeren og i solskin. Så her er folk mere villige til at tage den store pung frem,« siger Henrik Løvig.

Undersøgelsen baserer sig på omkring 65.000 handler med sommerhuse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik