Foto: TV 2 Lorry

Solbakken: Pokalkampe lever deres eget liv

FC København påtager sig gerne favoritrollen, men har stor respekt for FC Vestsjælland inden pokalfinalen.

På papiret burde det være en formsag for FC København at vinde torsdagens pokalfinale mod FC Vestsjælland. Endda hjemme i Parken.

De seks hidtidige møder i Superligaen har resulteret i fire sejre og to uafgjorte for FCK, men pokalturneringen er noget helt andet, mener favorittens træner.

- Alle pokalkampe lever deres eget liv. I den første semifinale kunne vi have vundet 3-0 eller 4-0 over Esbjerg, men fik kun 1-1. I Esbjerg var vi derimod lidt heldige med at vinde. Og i kvartfinalen måtte vi igennem straffesparkskonkurrence for at slå Randers, siger Ståle Solbakken.

For anden sæson i træk risikerer han at afslutte en sæson uden at vinde titler. FCM ligner et kommende mesterhold, mens AaB sidste sæson vandt The Double foran FCK.

- En finale er en finale. Sidste år var vi i fuld kontrol i 40 minutter og var foran, og på fem minutter scorede AaB to gange og fik momentum, siger Solbakken.

I denne sæson er FCK endnu større favorit mod FC Vestsjælland, der også har stor fokus på bundstriden, hvor holdet ligger til nedrykning.

- Vi er favoritter, men har stor respekt for FC Vestsjælland, der er kommet godt tilbage i denne sæson og fighter for at overleve, anerkender FCK-træneren.

Han er bevidst om, at sæsonen ikke får succes-prædikatet i tilfælde af pokalsejr, men derfor er den alligevel meget vigtig.

- Det er en fin titel, og den vil også betyde, at vi får en bedre forberedelse til næste sæson, fordi vi træder senere ind i Europa. Det vil samtidig gavne vores skadessituation, siger Solbakken med hentydning til de mange langtidsskader i klubben.

I første omgang er fokus rettet mod pokalfinalen, der begynder torsdag klokken 16.