Solbakken: Jeg savnede træningsbanen

Ståle Solbakken har været arbejdsløs siden januar, og nu er det tid til at vende tilbage til fodboldverdenen.

Det er en velmotiveret Ståle Solbakken, der vender tilbage til FC København, hvor han torsdag formiddag leder træningen for første gang som afløser for fyrede Ariël Jacobs.

Efter mere end et halvt års ledighed tripper den norske træner for at iføre sig træningstøjet igen.

- Jeg trænger til at komme ud på en træningsbane igen. Det siger min kone i hvert fald, siger Ståle Solbakken, der onsdag blev præsenteret i Parken.

- Hvis jeg var blevet spurgt for et halvt år siden, ville jeg ikke have sagt ja. Nu føler jeg, at FCK og jeg kaldte på hinanden, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden havde stor succes i hovedstadsklubben i sin første periode fra 2006 til 2011, og de gode erfaringer var en af årsagerne, at Solbakken er klar på en ny tørn.

Specielt fordi han prøvede det modsatte i sin tid som træner for 1. FC Köln i den tyske Bundesliga.

- Jeg brugte syv-otte måneder på at ligge i krig med sportschefen. Jeg vandt den krig, men jeg er ikke sikker på, at den kamp var god for klubben.

- Jeg ved, at i FCK har jeg mennesker omkring mig, der ved, hvordan jeg arbejder. Det har haft stor indvirkning på, at jeg traf afgørelsen om at komme tilbage, siger Ståle Solbakken.

Nu venter en opgave med at lære både spillerne og Superligaen som helhed at kende, så han kan indfri forventningen om at spille FC København tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Stillingen er ikke så lystig, men det må vi se at rette op på. Jeg har ikke set meget FCK-fodbold de sidste år, så der er et stort arbejde foran mig. Jeg ved også, hvor svært det er at spille i Champions League.

- Jeg regner med, at det bliver bedre nu. Så meget tro har jeg på mig selv. Men jeg er ikke David Copperfield, og jeg prøvede i Wolverhampton, hvor svært det er, når et hold ikke vinder i ni kampe i træk, siger Ståle Solbakken.

Første gang den nye, gamle FC København-træner står på sidelinjen bliver på søndag, når FCK møder FC Vestsjælland i Parken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik