Søspejderhus helt udbrændt - tragedie for de unge

Et søspejderklubhus i Hvidovre brændte nytårsnat helt ned. Politiet arbejder med at teori om at der er fyrværkeri, der har antændt branden.

Det røde træhus, der nytårsmorgen brændte ned på Hvidovre Havn var klubhus for mere end hundrede børn og unge. De har mistet alt: sejl, tovværk, sejlertøj, redningsveste og meget andet udstyr.

- Det er 50 års historie, der ligger i huset og det er en hel masse unge, som muligvis ikke kan komme ud at sejle til sommer, siger Susanne Winkel, Søspejderleder, 4. Hvidovre Søspejder gruppe.

Politiet arbejder med den teori at det kan være uforsigtig omgang med fyrværkeri, der har antændt branden i klubhuset.

- Min første tanke, det var, at nu har der siddet unge mennesker igen og lavet noget ballade og det er der også noget der tyder på. Der er vidner som har set noget skyde fyrværkeri under halvtaget, siger Susanne Winkel til TV 2 Lorry.

Der kan være ødelagt for et millionbeløb ved branden. Og meget kan ikke købes igen. Der var nemlig også udstyr, som var syet specielt til sejlads i Hvidovre Søspejdergruppe. Dog blev jollerne reddet ud, men der er altså ikke længere sejl og tovværk så de kan bruges.

Branden i spejderhuset blev opdaget lidt i syv, nytårsdag. og vidner har, set unge sidde med fyrværkeri under halvtaget ved klubhuset. Vestegnens Politi får de tekniske prøver fra branden tilbage på mandag, oplyser Vagtchef Brian Toftmann i dag til TV 2 Lorry.

Har man oplysninger i sagen, kan Vestegnens Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 43861448.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik