Socialt samlingspunkt ødelagt af storm - igen

Langebro i Ålsgårde bør kunne holde til en storm som Urd, vurderer ekspert. Nu vil kommunen undersøge, hvordan den skal genopbygges.

Da stormen Urd ramte inden årsskiftet, gik det hårdt ud over den populære badebro Langebro i Ålsgårde.

Broen styrtede simpelthen sammen på midten.

Det er ikke mere end tre år siden, broen blev ødelagt af den kraftige vinterstorm Bodil. Dengang byggede Helsingør kommune den op igen, og det kostede 750.000 kroner. Kommunen regnede med, at broen nu var rustet til at klare en storm, men den kollapsede altså igen, skriver Helsingør Dagblad.  

Sådan så det ud, da Bodil ramte Langebro. 

- Når broen først styrter sammen ved Bodil, og så gør det igen under endnu en storm, så tyder det på, at der er noget galt med konstruktionen, og det bør man undersøge, inden man bygger den op igen, siger Peter Sørensen, Kystteknisk chef ved Kystdirektoratet, og fortsætter: 

- Det kan være, at det bare en er mindre detalje, som at lave stabiliserende kryds eller bruge bolte i stedet for skruer, der gør forskellen.

En bro som Langebro bør kunne holde til en storm som Urd. Man skal bare tilpasse den efter forholdene, så kan den holde, vurderer Peter Sørensen, Kystteknisk chef ved Kystdirektoratet. 

Skal bygges op igen

Nu går kommunen i gang med at undersøge, hvad der skal til for at få broen til at holde - også når en storm rammer.

- Vi kan jo konstatere, at vi ikke gjorde det godt nok sidste gang, siger Johannes Hecht-Nielsen (V), formand for Teknik, Miljø og Klima udvalget i Helsingør Kommune. 

Han vurderer, at det hurtigt kommer til at koste lige så meget at bygge broen op igen, som det gjorde efter Bodil. Alligevel er han ikke i tvivl om, at den skal genopføres.  

- Det er klart, at når Langebro er så vigtig en del af det sociale liv i området, så skal den bygges op igen, siger Johannes Hecht-Nielsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik