Socialminister vil stramme loven

Socialministeren vil ikke i fremtiden risikere, at børn skal med deres forældre hjem, hvis forældrene er sigtet for at have begået en forbrydelse mod dem. Det skete, da en lille pige fra Greve var blevet overhældt af ætsende syre, enten af sin mor eller stedfar. Begge forældre blev frikendt, fordi retten ikke kunne afgøre, hvem der var skyldig. Og pigen blev sendt med forældrene hjem. 

Det er den voldsomme og meget omtalte sag fra Greve, som førte til at den to en halvt årig pige fik svære skader på overkroppen, der nu får nu Socialminister Benedikte Kiær til at se på mulighederne for at stramme lovginingen. Fremover skal et barn ikke kunne blive boende hos sine forældre, når de er sigtet for at påføre barnet svære skader, siger hun til TV2/Lorry. Udmeldingen kommer efter Ankestyrelsen er kommet med en afgørelse i Grevesagen, uden at udtale kritik af at pigen kunne blive boende hos sin mor og stedfar.

"Jeg tager afgørelsen til efterretning, men jeg går ind og ser på det principielle i, at man kan få et barn med hjem, selvom man er sigtet for at påføre det stor skade. Det mener jeg ikke er rimeligt," siger socialministeren.

Rettens dokumenter viser, at pigen blev overhældt med syre, da hun sov i sin barnevogn på altanen. At der ikke var andre måder at komme til pigen end gennem altandøren og at der ikke var andre i lejligheden da det skete end moren og stedfaren.Trods det blev begge frifundet, da det ikke var muligt at bevise hvem af dem der stod bag. Det betød at pigen blev sendt tilbage til det hjem, hvor forbyrdelsen var sket. Pigens gudfar Ronnie Christensen er skuffet over Ankestyrelsen afgørelse, men tilfreds med udsigten til at loven bliver strammet.

Det hjælper jo ikke her og nu, men kan jo hjælpe alle de andre børn der risikerer at komme ud for noget lignende." siger  Ronnie Christensen har sagen igennem taget parti for den biologiske far, som nu kæmper for at pigen skal bo hos ham.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik