Socialminister udelukker ansatte i arbejdsgruppe om knivforbud på bosteder

De ansatte bliver ikke hørt i socialministerens arbejdsgruppe, der skal se på muligheder for at indføre knivforbud for beboere på psykiatriske bosteder.

Der bliver ingen ansatte omkring bordet i socialminister Mai Mercados (K) nye arbejdsgruppe, der skal se på muligheder for at indføre knivforbud for beboere på psykiatriske bosteder.

quote Jeg er forundret over, at man ikke lytter til os, der arbejder der, hvor problemerne er

Benny Andersen, fmd. Socialpædagogernes Landsforbund

Det skriver Avisen.dk.

Beslutningen vækker stor undren i fagforbundet FOA og i Socialpædagogernes Landsforbund. Begge organiserer de store grupper af medarbejderne på landets bosteder.

- Jeg er forundret over, at man ikke lytter til os, der arbejder der, hvor problemerne er. Det er forkert, at vi ikke bliver inddraget, siger socialpædagogernes formand, Benny Andersen til Avisen.dk. 

Ifølge mediet vil han nu skrive til socialminsteren og gøre opmærksom på traditionen for at inddrage de mennesker, der kender til udfordringerne i praksis, når svære problemstillinger skal afklares.

Og Mai Mercado kan vente sig flere henvendelser. Også FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, vil kontakte ministeren og rette kritik. 

FOA-formand: Alle bør høres

FOA har ofte markeret sig i debatten om sikkerhed på bosteder for psykisk syge. Det er særligt sket efter drabet på den 57-årige SOSU-assistent Vivi Nielsen, der blev knivstukket på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården i Roskilde.

quote Både medarbejdere, beboere og pårørende burde høres

Dennis Kristensen, fmd. FOA

- Både medarbejdere, beboere og pårørende burde høres, siger Dennis Kristensen om det arbejde, som socialministeren nu sætter i gang.

Arbejdsgruppen, som Mai Mercado har sammensat, skal se på både muligheder for lov-initiativer og for en bedre udnyttelse af eksisterende redskaber.

Hun lægger vægt på at sikre balancen mellem sikkerhed, retssikkerhed og beboernes ret til selvbestemmelse. Derfor vil både medarbejdere og beboere blive hørt igennem processen, lyder det fra ministeren.

quote Det er ikke en let opgave, og der er brug for alle gode input hertil

Socialminister Mai Mercado (K)

- Det er ikke en let opgave, og der er brug for alle gode input hertil. Derfor får arbejdsgruppen også til opgave at høre alle relevante aktører. Det gælder naturligvis også Socialpædagogernes Landsforbund og FOA, skriver Mai Mercado i en mail til Avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere