Socialdemokratisk sejr i Tårnby og Dragør

Socialedemokratiet sejrer i Tårnbykredsen, mens Dansk Folkeparti går massivt tilbage.

Tårnbykredsen var de første i TV 2 Lorrys område til at levere et resultat.

Borgerne i Tårnby og Dragør har givet Socialdemokratiet en fremgang på 1,1 procentpoint, så partiet ender med en stemmeprocent på 28,4. Dermed bliver Socialdemokratiet størst.

- Det er jeg ualmindeligt glad for. Tårnbykredsen er et specielt sted for mig, fordi jeg er vokset op der, så det her resultat betyder rigtig meget, siger Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

Stor tilbagegang for Dansk Folkeparti

Socialdemokratiet var også det største parti i Tårnbykredsen ved Folketingsvalget i 2015, men kun med en snæver føring foran Dansk Folkeparti. Faktisk var der kun 0,3 procentpoint imellem dem.

Dette er langt fra virkeligheden i 2019.

Dansk Folkeparti falder nemlig langt bagud. De går hele 15,7 procentpoint tilbage. Dermed bliver de kun det tredjestørste parti i Tårnbykredsen, fordi Venstre samtidigt går 6,4 procentpoint frem og bliver kredsens næststørste parti.

quote Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for at udviklingen ikke komme alle ligeligt til gavn

Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

I følge Peter Hummelgaard skyldes den socialdemokratiske succes i Tårnbykredsen, at partiet er lykkedes med at genskabe tilliden hos en vælgergruppe, som ellers nok havde mistet forbindelsen til partiet.

- Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for, eller har syntes, at udviklingen ikke kommer alle ligeligt og retfærdigt til gavn. Det er dem, jeg har forsøgt at genskabe forbindelsen til og tilliden hos. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

uddannelser

Ny aftale: Så mange millioner får dit gymnasium eller erhvervsuddannelse

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere