Socialdemokratiet om Amager Fælled-byggeri: "Vi er godt tilfredse"

Partierne bag aftalen forventer, at der kan bygges 2.000 nye boliger på Amager Fælled samt 550 boliger på to andre fredede grunde.

Efter to intense år med protester, verbale politiske slagsmål og masser af pressedækning er der nu sat et foreløbigt punktum for 'slaget ved Amager Fælled'. 

quote Sagen viser, at man faktisk kan få indflydelse på kommunalpolitik ved at råbe op. Men at vi også sagtens kan bygge flere boliger

Jonas Bjørn Jensen, Soc.Dem.

Syv partier i Københavns Borgerrepræsentation er blevet enige om at bygge 2.000 boliger på Amager Fælleds campingareal. 

Desuden inddrager man en grund på 81.000 m2 til erhvervsbyggeri ved Selinevej mellem motorvejen og togskinnerne til Sverige længere mod syd på Amager.

Der bygges 20.000 kvadratmeter nyt erhverv i Ørestad og 550 boliger ved Badehavnsgade ud mod Fiskerihavnen. 

Socialdemokratiets politiske ordfører  Jonas Bjørn Jensen er godt tilfreds:

- Det er en rigtig god løsning, fordi vi både betaler regningen (på 1,9 milliarder kroner. red.) for metroen, sørger for at der kommer 2.500 nye boliger til byen og fastholder Amager Fælled som en sammenhængende naturpark i København, siger han til TV 2 Lorry. 

Samtidig medgiver han, at der har foregået hård forhandling mellem de syv tilbageværende partier i budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus.

Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Enhedslisten og Alternativet har ikke været en del af forhandlingerne.

- Når så mange forskellige interesser er på spil, så er det aldrig helt til at forudse, hvor det hele ender. For os i Socialdemokratiet har det været vigtigt, at vi fik et byggeri, som lå tæt på metrolinjen, og som samtidig betaler vores regning, siger Jonas Bjørn Jensen. 

Hvad har Socialdemokratiet så givet afkald på i forhandlingerne?

Uden at gå i forhandlingsdetaljer, så kan jeg sige, at mens vi måske gerne ville have lidt flere boliger, så ville andre have lidt mere erhverv med i den her løsning. Jeg føler ikke, vi har givet afkald på noget. Vi har til gengæld fået noget, siger den politiske ordfører. 

- Jeg er meget tilfreds over, at vi nu sætter punktum i den her sag, som har fyldt meget i de seneste to år. Sagen viser, at man faktisk kan få indflydelse på kommunalpolitik ved at råbe op. Men at vi også sagtens kan bygge flere boliger og almene boliger i denne by, siger han. 

Man vil nu se på, hvor der kan laves flere campingpladser andre steder, lyder det fra Jonas Bjørn Jensen, Soc.dem.
Man vil nu se på, hvor der kan laves flere campingpladser andre steder, lyder det fra Jonas Bjørn Jensen, Soc.dem.
Foto: KK.dk og Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

Nye områder er fredede

Den oprindelige plan var at bygge 2.500 boliger på den del af Amager Fælled, der kaldes Strandengen.

Protesterne lød dog her, at der i det område findes både fredede orkideer og frøer - selvom området ikke er fredet. 

De områder, man nu vælger at bygge på i stedet, er dog faktisk fredede, hvorfor de skal af-fredes af staten. 

Vil en sådan af-fredning af disse områder gå glat igennem?

-  Vi må tage en dialog med staten. Jeg er ret sikker på, at de godt kan forstå, at vi har behov for denne af-fredning, hvis det her skal lykkes, siger Jonas Bjørn Jensen.

Udvidelse for campister droppes

Campingområdet fungerede indtil 1974 som losseplads og har i dag en naturværdi, der karakteriseres som ’ringe’ til ’moderat’, oplyser Københavns Kommune. 

Kommunen og DanCamp havde forhandlet om at udvikle campingarealet på Amager Fælled, men disse planer bliver nu droppet. 

Af lokalplansforslaget fremgår det, at campingpladsen både skulle have teltpladser, campinghytter og vogne, ligesom der skulle bygges en større legeplads, anlægges forplejningscenter, cykelstier og parkeringsplads. 

I stedet vil man se på, om man kan udvide Bellahøj Camping, lyder det fra politisk ordfører Jonas Bjørn Jensen:

- Jeg kan godt forstå, at man er ærgerlig, hvis man havde glædet sig til en campingplads på Amager Fælled. Vi kigger dog på, om man kan opgradere Bellahøj Camping til en helårsplads. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg tror på, at der er stor forståelse for, hvor stor en betydning det her nye byggeri har for København. 

Illustration af de nu skrinlagte planer for Amager Fælled Camping.
Illustration af de nu skrinlagte planer for Amager Fælled Camping.
Foto: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik