Socialdemokraterne og Enhedslisten vil have fredet Den Sønderjyske By

De to partier på Frederiksberg foreslår nu, at man freder Den Sønderjyske By. Det vil gøre det sværere for erhvervsdrivende at renovere ejendommene.

Sagen om Blackstones køb af Den Sønderjyske By på Frederiksberg har medført stor debat, men nu kan beboernes frygt for gennemgribende renoveringer af deres lejligheder og dermed huslejestigninger måske blive fjernet.

- En fredning af Den Sønderjyske By kan gøre det nemmere at holde fast i det særlige ved denne bydel i fremtiden på Frederiksberg. Det kan også forhindre store og måske unødvendige renoveringer, som ødelægger den særlige historiske karakter i bydelen, siger 2. viceborgmester Michael Vindfeldt fra Socialdemokratiet.

Hvis Den Sønderjyske By bliver fredet vil det nemlig betyde, at det erhvervsmæssigt bliver langt sværere og mere kostbart at renovere de godt 300 lejemål.

Og selvom en renovering lyder positivt, så er det langt fra det, beboerne ønsker. En renovering vil nemlig også medfølge store huslejestigninger, frygter beboerne, som derfor længe har kæmpet med næb og klør for at sikre, at den amerikanske virksomhed Blackstone ikke skal overtage deres lejligheder.

- For os socialdemokrater er det afgørende, at vores by ikke bare ændres ud fra, hvad investorerne gerne vil. Vi har blik for helheden, siger Michael Vindfeldt.

100-års jubilæum bag fredningsforslag

Rådmand Thyge Enevoldsen fra Enhedslisten er helt enig i det positive omkring en fredning af Den Sønderjyske By og tilføjer:

- Den Sønderjyske By er faktisk et godt eksempel på, hvordan man har bygget god kvalitet, uden at man har bygget højt og tæt. Sådan noget har vi brug for mere af - ikke mindre af på Frederiksberg. En fredning kan derfor hjælpe os til at holde fast i det - men i den grad også i det særligt sociale, der kendtegner bydelen, siger han.

De to partier understreger dog begge, at det ikke er kampen mod Blackstone, der har ligget til grund for fredningsforslaget, men derimod 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark. 

- Som en med sønderjyske rødder synes jeg da, at det er ekstra fint, at vi på den måde også næste år selv på vores dejlige Frederiksberg kan markere 100 års-jubilæet for, at Sønderjylland i 1920 vendte tilbage til Danmark, siger Michael Vindfeldt.

- Nu bliver det bare interessant at se, om også de Konservative er lige så interessede i at frede gode, billige boliger på det vestligste Frederiksberg, som de har været optagede af en fredning af Frederiksberg Allé, siger Thyge Enevoldsen.

Med opbakning blot fra Socialdemokratiet og Enhedslisten i kommunalbestyrelsen, er der endnu ikke flertal bag et fredningsforslag - det håber partierne, at der kan komme. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik