Socialborgmester: Mangler trecifret millionbeløb for kunne holde serviceniveau

Mia Nyegaard (RV) anerkender den massive kritik fra flere fronter af socialområdet i Københavns Kommune. Området har behov for at få tilført ”et trecifret millionbeløb” i det kommende budget, vurderer hun.

Foreninger og forældre har nærmest stået i kø for at få lov til at rette skarp kritik af de massive serviceforringelser og besparelser, Københavns Kommune har udrullet mod dens udsatte borgere på socialområdet gennem det seneste år.

Men for at kommunen overhovedet kan efterkomme kritikpunkterne, rette op og yde et nogenlunde acceptabelt serviceniveau på blandt andet handicapområdet, er der behov for en voldsom kapitalindsprøjtning.

quote Det bør ikke være partipolitik, men helt almindelig fornuft i forhold til, hvad vi skal løfte som et velfærdssamfund.

Mia Nyegaard, socialborgmester, Radikale Venstre

Det mener socialborgmester Mia Nyegaard (RV) forud for de kommende budgetforhandlinger i Københavns Kommune.

- Vi har brug for rigtig mange penge til socialområdet. Vi er ude i et trecifret millionbeløb for bare at kunne løfte socialområdet til et nogenlunde anstændigt niveau, siger hun til TV 2 Lorry.

Senest har en gruppe, der repræsenterer forældre til børn med handicap trukket sig fra kommunens Forældreråd i protest mod den socialpolitik, kommunen fører samt manglende tillid til socialborgmester Mia Nyegaard (RV).

Også handicaporganisationer som Landsforeningen LEV har kritiseret kommunens ’nye kvalitetsstandarder’ på handicapområdet, der blev vedtaget ved sidste års budgetforhandlinger, som i virkeligheden bare er et andet ord for besparelser.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om flere borgere i kommunen med udviklingshandicap, der mister retten til at leve i botilbud, som de har beboet i flere år.

Socialborgmesteren har hele forløbet igennem erkendt de vidtrækkende forringelser på socialområdet, men har forholdt sig til, at besparelserne var politisk besluttet af et flertal på Rådhuset.

Nu håber hun, at et flertal ved de forestående budgetforhandlinger kan samles om en stor bevilling til hendes ansvarsområde.

- Jeg håber, at alle partier på Rådhuset vil være med til at løfte socialområdet. Det er både handicapområdet, men det er også de udsatte voksne og især de udsatte børn, hvor vi mangler penge. Det bør ikke være partipolitik, men helt almindelig fornuft i forhold til, hvad vi skal løfte som et velfærdssamfund, siger hun.

Mia Nyegaard skønner, at der er behov for rundt regnet 57 millioner kroner til handicapområdet alene, for at kommunen kan levere et serviceniveau som i 2018.

- Og så sker der endda ikke noget serviceløft. Men så kan vi beholde serviceniveauet, hvor det er.

Budgetforhandlingerne i Københavns Kommune går for alvor i gang tirsdag, når Økonomiudvalget førstebehandler budgetforslag for 2020.

Senest den 5. november skal landets kommuners budgetter godkendes.

Socialminister Astrid Krag (S) har tidligere lovet, at regeringen vil prioritere at give kommunerne et større råderum på velfærdsservices som handicapområdet.

Lær flere historier om Københavns Kommunes besparelser på socialområdet her:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik