Snyd indbrudstyven med snerydning

Politiet i Nordsjælland opfordrer nu borgerne til at sørge for snerydning, hvis huset skal stå tomt i en længere periode. Det kan være med til at snyde indbrudstyvene, lyder forklaringen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I kølvandet på mere end en snes indbrud i rækkehuse og villaer denne weekend opfordrer politiet borgerne til at feje for egen dør.
- En af de ting, man kan gøre for at forhindre indbrud, er at sørge for snerydning foran indgangen til huset og carporten, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Ole Hestbæk.
Han hentyder især til, at indbrudstyvene ofte ser manglen på fodspor eller dækaftryk som en god indikation på, at huset står tomt.
Det kan også svare sig at anskaffe alarmer til sine vinduer, hvis man skal dømme efter fremgangsmåden blandt indbrudstyvene denne weekend. I langt de fleste tilfælde sikrede tyvene sig adgang til huset ved enten at liste eller brække et vindue op.
Det gjorde sig også gældende i Fredensborg, hvor et ukendt antal gerningsmænd lørdag aften brød ind i et hus gennem et køkkenvindue. Her forsøgte indbrudstyvene at skære et våbenskab op ved hjælp af en vinkelsliber. Foretagendet mislykkedes, og tyven valgte at forlade huset tomhændet.
Også i Kokkedal brød ukendte tyveknægte lørdag aften ind i et hus gennem et vindue. Denne gang forlod de ikke stedet tomhændet, men stak af med to fladskærme, diverse spillekonsoller, smykker, parfume og kontanter. Samme fremgangsmåde blev brugt i Græsted, da en eller flere tyve brækkede et vindue op og løb med blandt andet en bærbar computer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik