Sniksnak med fremmede: Togkupé forvandlet til samtalesalon

Gruppen ”Togsnak – ja tak!" har brugt eftermiddagen på at få folk til at tale med hinanden i S-toget mellem Hillerød og København.

Kender du det at komme ind i en tog kupé, og lede efter et sæde, der er så langt væk som muligt, fra andre mennesker. Ingen taler med hinanden i kupéen og når der kommer nye ind sætter de sig også for sig selv.

Den adfærd er for trist, synes gruppen ”Tog-snak – ja tak”.

- Vi vil gerne sætte fokus på at komme hinanden mere ved i stedet for bare at lukke sig om sig selv. At snakke med hinanden, når man rejser med toget, er bare en lille dråbe i havet af den sammenhængskraft, som vi synes, der skal være mellem mennesker, siger Pia Holbæk Pedersen, som er gruppens leder.

Og de intetanende passagerer tog godt imod initiativet.

- Det var en helt fin og anderledes togtur, siger Mads Skov, som er brolægger.

- Det er et strålende initiativ og når man så åbenbart sidder i en samtalekupé, så er det jo bare om at komme i gang med at snakke, siger Torben Grinderslev, som er major i Forsvaret.

Fra togvogn til samtalesalon

Togsnak-ja tak" er startet som en eksamensopgave for Pia Holbæk Pedersen. Hun er nemlig ved at færdiggøre en uddannelse som teamleder - og skal afslutte med et projekt, der får folk til at ændre adfærd.

Noget kunne tyde på,  at projektet vil lykkes. I løbet af de 40 minutter togturen fra Hillerød til Hovedbanegården varede,  forvandlede den ellers stille togrejse sig i hvert fald til en livlig samtalesalon.

Derfor var det også en meget glad gruppeleder, som steg ud på Hovedbanegården.

- Det er så vigtigt at vi løfter blikket, kigger op og smiler til hinanden. Det gør mig glad at være mere forbundet med andre og jeg tror også, det gør andre glade, siger Pia Holbæk Pedersen.

Nu håber gruppen ”Togsnak -  ja ta!k”,  at DSB vil lade sig inspirere af dagens snakkekupéer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik