Snestorm: 8 gode råd før sneen falder

Der vil falde op til 20 centimeter sne i hovedstadsområdet mellem lørdag og søndag. Er du klar til snestorm?

Sæsonens første sne vil falde som snestorm, og der kan lokalt falde 20 centimeter i hovedstadsområdet mellem lørdag og søndag.

Det melder TV 2 Vejret lørdag formiddag til TV 2 Lorry.

- Sneen begynder at falde midt på eftermiddagen, og frem til i morgen formiddag forventer vi, at der vil falde 10-15 centimeter i hovedstadsområdet. Men lokalt kan der komme over 20 centimeter. Det er især i området fra Farum ned mod Roskilde, siger meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 Vejret.

Han oplyser, at sneen vil begynde at falde omkring klokken 15 - samtidig med, at solen begynder at gå ned.

Kriteriet for en snestorm er, at der falder mindst 10 centimeter sne på seks timer samtidig med, at det blæser 10 meter per sekund. Og det er altså sådan årets første sne vil ramme os, lyder det fra TV 2 Vejret.

I København vil der formentlig 'kun' falde en 5-10 centimeter tøsne, oplyser Thomas Mørk.

Er du klar til snevejret? Her kan du få Bolius' råd til, hvordan du kan sikre din bolig før sneen falder.

1. Luk vinduer, døre og tagvinduer i boligen. Husk at lukke alle hasper.

2. Det er en god ide at have en kost og en sneskovl klar tæt på døren. Hav evt. også grus, salt eller andre tømidler inden for rækkevidde.

3. Fjern løse ting i haven og på grunden. Ligger der byggematerialer eller andre større materialer, bør de dækkes godt til, så de ikke bliver våde. Sørg også for, at de gøres forsvarligt fast, så de ikke blæser væk. Husk desuden at lukke indtil skuret og garagen.

4. Har du en udestue eller andet med et let tag, fx carport eller skur, og der er varslet meget sne, kan det være en god idé at sætte et par "hjælpestolper" under taget for at understøtte den store belastning.

5. Sørg for at blade og snavs er fjernet fra alle tagrender og nedløb, så smeltevand fra sneen kan løbe væk fra huset.

6. Sørg for at husets klimaskærm (tag og facader) er tæt. Revner og skader på huset vil kunne resultere i vandskader og andre alvorlige skader på huset.

7. Hvis der varsles om alvorlig snestorm, kan det være en god idé at have køleskabet fyldt lidt ekstra op.

8. Følg med i vejrudsigten på dmi.dk og i radio og tv. DMI har desuden en sms-service, som du kan abonnere på, så du får besked, hvis der er varslet snestorm i dit område.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik